Hirdetés

Testünket figyeli a Valve

|

Gabe Newell elismerte, hogy elkezdték vizsgálni a játékosok testi reakcióit

Hirdetés

Te szoktál izzadni Left 4 Dead 2 közben? Eddig ismeretlen és izgalmas tudományos vizekre evez a Valve új belsős kísérleteivel, melyekkel a játékosok játék közben tapasztalt testi reakcióit vizsgálják. Az első kísérletek már néhány érdekes eredménnyel szolgáltak.

Gabe Newell elmondta, hogy így sokkal pontosabb képet kapnak az emberek játék alatti állapotáról, és nem kell többet találgatni, hogy azok hogyan éreznek bizonyos helyzetben. „A biometriával nem csak találgatunk, hanem számos különböző dolgot tudunk használni, mint tekintetkövetés, izzadás, pulzus gyorsasága, és így tovább. Néhány meglepő mellékhatást tapasztaltunk akkor, hogy milyen sokat is számít, ha nem egyedül játszunk." Ha például versenyhelyzetben azt tapasztaljuk, hogy valakinek felszökik a pulzusa, akkor az sokkal többet jelent, mint azt korábban gondoltuk. Illetve egymással kooperálva az emberek sokkal jobban izzadnak, mint hittük. Gabe Newell már azt is látja, hogyan kerül majd a biometria figyelése a játékokba. „Ha valaki előállna egy okos megoldással, ami érzékelné a nem látható fényt és a retina mozgását, és azt a webkamerával olvasni tudná amellett, hogy mérni is tudja a pulzusodat, na az egy jó dolog lenne. Nehéz feladat, de csak egyszer kellene megoldani." Ti egyébként hagynátok, hogy mondjuk a Left 4 Dead 2 alatt a Valve figyelje a reakciótokat és annak eredményét felhasználja játékainak fejlesztésében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)