Hirdetés

Tesztpadon a Radeon HD 4750

|

Kedvező áron kerül majd boltokba az ATI új grafikus kártyája.

Hirdetés

Elképesztő szerencsében részesült a Guru3D weboldal, ugyanis a minap a postaládájukban landolt egy eddig még be nem mutatott Radeon VGA, amely nemsokára HD 4750 néven fogja leigázni a mainstream piacot.

radeon-4750-1.jpg
 

 Természetesen ez még csak egy korai tesztpéldány, így sem a hardver, sem a meghajtóprogram nem végleges verzió. Ettől függetlenül a kártya meglehetősen szépen muzsikált a tesztekben, amelyet számszerűsítve megtekinthettek egy kicsit lejjebb.

radeon-4750-2.jpg
 

A piros nyákon egy 40 nanométeres gyártástechnológiával készült grafikus mag kapott helyet, mely vélhetően az RV740Pro kódnéven fut. A lapka 650~700 megahertzen ketyeg - a végleges órajel várhatóan a megjelenés előtti utolsó pillanatban lesz eldöntve -, az 512 MB GDDR5 típusú memória effektív órajele 3200 MHz. A memória lapkák 128 bites sínen csatlakoznak a GPU-hoz.

radeon-4750-3.jpg
 

A chipben található tranzisztorok számáról nincs információnk, viszont megerősítést nyert, hogy a kártya erejét elsősorban a 640 stream processzornak, továbbá a 16 textúrázó és 32 ROP egységnek köszönhetjük majd. A NYÁK-on egyelőre egy PCIe tápcsatlakozó is helyet kapott, ám mivel korai tesztpéldányról van szó, ezért közel sem biztos, hogy a végleges terméknek is szüksége lesz a kábeles áramellátásra.

radeon-4750-4.jpg
 

A mérések alapján a kártya teljesítménye nagyjából a Radeon 4830 és 4850 között van, ráadásul az árát 100 dollár alá jósolják, amely jelenlegi árfolyamon számolva kevesebb, mint 24 ezer forintot takar. Ha ez a VGA valóban ilyen teljesítménnyel fog rendelkezni ilyen áron, akkor mindenképp csillagos 5-öst kap ár/érték aránya alapján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)