Hirdetés

The Athár Project - egy élő FPS

|

Képzeljétek el, hogy a Blahán lövöldöztök egymásra a haverokkal, mindezt fegyverek vagy bármilyen idétlen felszerelés nélkül. Ez az Athár Project.

Hirdetés

Az ötlet pár oregoni egyetemista fejéből pattant ki, és hosszas tervezgetés után most Kickstarter-re került a projekt. A mérnöki tanulmányokat folytató 6 fiatal nem csak a játékvilágot, hanem a hétköznapjainkat akarja megváltoztatni.

A játékosok egy képzeletbeli háború közepébe csöppennek majd, de nem a megszokott módon, ahogy eddig egy paintball vagy laser tag meccsen történt volna. A laser tag-ről legtöbbünknek a villogó fények, hangos zene és az idétlen felszerelés jut eszébe,és paintballozni is csak a kijelölt pályákon lehet teljes védőfelszerelésben. Ha mindezt az utcára akarnánk vinni, akkor vagy mások és a magunk testi épségét veszélyeztetnénk, vagy a fegyvernek látszó tárgyunk miatt két percen belül szirénázva futna be a város teljes rendőrállománya, ami nem kifejezetten kellemes dolog.

Az ötletet valahogy úgy képzeljétek el, mint egy MMOFPS-t, csak az „O” mint Online helyébe „RL” mint Real Life került. Nincs szükségünk drága fegyverekre vagy idétlen védőfelszerelésre, mindössze a telefonunkra és a srácok által feltalált kesztyű-szerű eszközre, amely ATD (Athár Tracking Device) névre hallgat, és már kezdődhet is a móka. Mintha a Counter Strike-ot keresztezték volna az Ingress-szel, és az ellenfeleinkre egy csuklóra szerelt lézerfegyverrel kell lőnünk.

Az Athár-ban a fontos szerepet kap majd a fejlődés, lesznek különböző kasztok, képességek és fegyverek, történeti szál, küldetések, egyszóval minden amit csak egy ilyen játékban el tudunk képzelni. Lehetőségünk lesz aréna szerűen játékokat létrehozni, így 2 csapat összemérheti az erejét és taktikai érzékét egy Deathmatch vagy King of the Hill keretein belül, de a háború 24/7 zajlik, így bármikor lehetőségünk lesz stratégiai fontosságú pontok elfoglalására, küldetések teljesítésére.

Az eszköz jelenleg iOS és Android alapú készülékekhez készül, a Winows Phone támogatást egyelőre fontolgatják. Az ATD Basic változatát 2 ceruzaelem tartja majd életben, míg a Pro verzióba egy tölthető akkumlátort szerelnek, amely a mobilunkat is tölti játék közben. Az Athár magját a saját készülékünk képzi majd, hiszen többek közt a helymeghatározás és a kommunikáció is a telefonunk feladata lesz majd. A kliens rögzíti majd az általunk gyűjtött XP-t, de itt vehetjük majd fel a küldetéseket és kapjuk meg a jutalmat is.

A srácoknak január 20-ig van idejük összegyűjteni a gyártáshoz szükséges kicsit több mint 800 000 dollárt, és van egy olyan érzésünk, hogy sikerül majd nekik. Az Athár-ról és a hozzá kapcsolódó app-ról bővebb infót december 30-ra ígértek, így bő egy héten belül okosabbak leszünk majd.
Nektek hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)