Hirdetés

The Bourne Conspiracy előzetes

|

A titkosügynökök kalandjai szinte minden embert képesek lenyűgözni, nem csoda hát, hogy Jason Bourne már játékformában is akcióba lendül.

Hirdetés

Egy titkosügynök, akinek csak a felszerelése 30 millió dollárt ér, nap mint nap életveszélyes szituációkba keveredik- Jason Bourne hivatása tehát cseppet sem mondható unalmasnak. A Robert Ludlum által megálmodott és megalkotott karakter eddig öt könyvben és három filmben szerepelt, ám Paul O'Connor, a játékváltozatot fejlesztő High Moon fejese szerint összesen nem ölt meg még annyi embert, mint amennyit mi egyetlen pálya alatt fogunk...

 

The Bourne Conspiracy - 1. kép The Bourne Conspiracy - 2. kép

 

Inkább ügynök, mint titkos
Miután világossá vált, hogy a Bourne Conspiracy a Splinter Cell játékokkal ellentétben egyáltalán nem próbál meg a realitások talaján maradni (legyünk őszinték, ezt nem is sokan várják el tőle), a meglehetősen elcsépelt alapötlet sem éri nagy sokként az embert. Hősünk ugyanis, mit ad Isten, amnéziában szenved, így tulajdonképpen az egész őrült hajsza az emlékeink után folyik. Bourne veszélyesebbnél veszélyesebb akciókra vállalkozik, csak hogy mind többet tudjon meg múltjáról - ha minden igaz, bizonyos küldetések során teljes lesz a memóriánk, ezek tehát egyfajta visszaemlékezésekként (flashbackek) foghatók fel. Ahogy a könyvek és a filmek sem kapcsolódtak szorosan egymáshoz, úgy a játék esetében sem törekedtek az összefüggésekre. Lesz persze egy-két, rajongók számára ismerős jelenet is, de többségében inkább soha nem látott, vérgőzös akciókban veszünk részt.

 

The Bourne Conspiracy - 3. kép The Bourne Conspiracy - 4. kép

 

Bunyó karácsonyig
A High Moon ígérete szerint három precízen kidolgozott főbb elemből épül majd fel a játék: közelharc, lövöldözések, és autózás. Az ökölharc néhány csendesebb küldetés elengedhetetlen eleme, ám elképesztő hatékonysága miatt szinte bármilyen szituációban használható. Ha sikerült közel kerülni az ellenfélhez, utolsó lendületével már rendelheti is a virágot a sírjára, Bourne ugyanis különleges harcművészeti tudásával pillanatok alatt végez vele. Nagyobb tömeg ellenfélbe belefutva (s mint azt már említettem, nem egy ilyen eset lesz a játék során) már rákényszerülünk brutális tűzerőnk használatára. Spéci fegyverünk mellett shotgunok, gépkarabélyok is bevethetők, a pontosabb célzás érdekében pedig az egyszerű váll feletti nézetet megtoldották azzal, hogy akár jobb, akár bal oldalról lőhetünk. A fedezékek szerepe és a taktikázás a pörgős akció jegyében eltörpül az adrenalin mellett, ha ugyanis sikerrel feltöltjük a három részből álló mérőt, egy gombnyomással bárkit elintézhetünk. Kéztörések, lépcsőfordulókon lehajított, vagy vízbefujtott rosszfiúk, s hasonlóan izgalmas jelentek teszik a legjobb akciófilmekhez - s a Strangleholdhoz - hasonlóan látványossá a Bourne Conspiracy-t.

 

The Bourne Conspiracy - 5. kép The Bourne Conspiracy - 6. kép

 

Kormányzár kéretik
A filmek veszett száguldozásai után a játékváltozatból sem maradhattak ki a „békés" autókázások. Mennyiségüket tekintve ugyan nem fogunk megfulladni a rengeteg benzingÅ‘ztÅ‘l, mégis fontos szerepet szántak ennek a résznek a fejlesztÅ‘k. A filmszerű élmény elérése végett a gázpedál mellett kiemelt szerep jut a kéziféknek is, na meg persze az „utcai árusbódékon fél kézzel vezetve átszáguldva vadul lövöldözésnek" is. Ha az utóbbi mondat nem is volt valamit kerek, bízunk abban, hogy a The Bourne Conspiracy játszható eleggyé gyúrja majd össze a vászonról összelopkodott vérpezsdítÅ‘ momentumokat.

 

The Bourne Conspiracy - 7. kép The Bourne Conspiracy - 8. kép

GameStar

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)