Hirdetés

The Elder Scrolls V: Skyrim - most már pókfóbiások is nyugodtan játszhatnak

|

Sokszor előfordul, hogy a játékokat készítő fejlesztők nem gondolnak azokra, akiknek fóbiái, gondjai vannak.

Hirdetés

A gyakori félelmekben szenvedők közül a tér illetve magaságiszonyos játékosoknak általában nem szokott gondjuk lenni a játékokkal, hiszen azok nem adnak valós 3D-s élményt - azonban akinek pókiszonya van, nos az sokszor pórul jár.

Az is érthető, hogy a nagyon ritka fóbiákban szenvedőkre mind nem gondolhatnak a fejlesztők, hiszen mondjuk nem hiszem, hogy xantrofóbiások oly sokan lennének a világban ( ez a sárga szintől, illetve a sárga szótól való félelem)

Azonban az arachnophobia nem ritka, az egyik leggyakoribb fóbia - olyannyira, hogy a felmérések szerint a nyugati társadalmakban a nők 55%-a, míg a férfiak 18%-a élt át már át életében bármilyen szintű pókiszonyt.  Talán ennek is köszönhető, hogy szignifikáns mennyiségű panasz érkezett a Skyrimmel kapcsolatban, hiszen a játékban szó szerint hemzsegnek a pókok, amely néhány játékosnál kicsapta a biztosítékot és tönkretette a játékélményt.

Jó hír: a problémát egy felhasználó ideiglenesen megoldotta - egy apró mod segítségével (amely innen tölthető le) ugyanis a pókokat medvékké lehet változtatni, így egyből elfogadhatóbbá válik a környezet azok számára, akik a pókoktól félnek - sajnos a megoldás nem tökéletes, de legalább a pókok eltünnek. Akiket a pókhálók (is) zavarnak ezt a modot töltsék le.  Ursaphobiások, azaz medvéktől rettegők pedig maradjanak a pókoknál, vagy ha azoktól is rettegnek, használják azt a modot, amely pókok helyett rákokat tesz a játékba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)