Hirdetés

The Evil Within 2 - így teljesít a PC-s verzió

|

Megjelent a The Evil Within 2, a szakemberek pedig természetesen már rá is ugrottak a PC-s verzióra.

Hirdetés

Manapság sajnos rengeteg probléma van azzal, hogy az elsődlegesen konzolokra fejlesztett játékok hogyan teljesítenek, miután átportolják őket PC-re (sőt, sok esetben még a kifejezetten PC-s játékokkal is bőven vannak bajok) és az az igazság, hogy a The Evil Within első része sem volt éppen makulátlan, ha az optimalizációról van szó.

Hirdetés

A PC-s fanatikusok természetesen a második rész esetében is szerették volna kideríteni, hogy mire képes a játék asztali verziója, de az a helyzet, hogy továbbra is elég vegyesek az eredmények. Ami a CPU kihasználást illeti, a játék a kettő és négy magos processzorokon is nagyjából hasonlóan teljesít, ami a gyengébb processzorok tulajdonosainak jó hír, de akik kifejezetten játékra vettek nagyobb magszámú procit, azok joggal húzhatják a szájukat.

Az igazi probléma a további tesztekből derül ki, ugyanis a játék nem használja ki teljesen még a gyengébb GPU-kat sem, ami azt jelenti, hogy ennek valószínűleg nem hardveres, hanem szoftveres korlátai vannak. Ebből az következik, hogy még ha alacsonyra vesszük a beállításokat, akkor is relatíve kevés fps-t nyerhetünk, tehát a gyengébb konfigurációk tulajdonosai hiába járnának egyébként jól egy szerényebb CPU-val.

Alább a DSOGaming képei láthatóak a beállításokról:

Persze ettől függetlenül összeségében igaz, hogy ez a verzió még mindig jobban fog futni, mint a konzolos verziók, de azért akadnak problémák, szóval remélhetőleg hamarosan érkezik valamiféle javítás, ami ezeket orvosolja.

Mi magunk egyébként jelenleg Xbox One-on teszteljük a játékot, Chava pedig már össze is szedett néhány apró gondolatot a játékról:

"Számos jellemvonását megőrizte elődjének, tehát a szereplők egy része, a fegyver- és karakterfejlesztés ismerősnek hat, ahogy az ellenféltípusok jelentős hányada, valamint legyőzésük módja. Ugyanakkor nyitottabb, már-már open world jellegű pályái, a crafting, és az opcionális mellékküldetések játékmenetre gyakorolt hatásával nem mindenki lesz kibékülve, aki szerint az volt a tökéletes túlélőhorror, amit Mikami három évvel ezelőtt The Evil Within címmel letett az asztalra. Én pillanatnyilag lopakodó üzemmódban játszom, emiatt lassan és megfontoltan haladok, de élvezem."

Nektek mi az eddigi tapasztalataitok a játékkal kapcsolatban? Milyen platformon nyomjátok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)