Hirdetés

The Flock megjelenés - hamarosan jön a játék, ami megsemmisül, ha sokan halnak meg benne

|

Sokak fantáziáját megmozgatta az aszimmetrikus multit ígérő indie játék, a The Flock, ami csak egy adott ideig lesz játszható, utána teljesen eltűnik. Az érdekes kísérlet eredményét hamarosan megtudhatjuk.

Hirdetés

Vannak szkeptikusok, akiknek nem jön be a Vogelsap ötlete, miszerint a The Flock csupán addig tart, amíg a játékosok fel nem használnak adott számú életet. A fejlesztők bejelentették, mikor indul a nem mindennapi játék, és azt is, hányszor halhatunk meg, mielőtt elindul a finálé, ami egy érdekes lezárást ígér.

A megjelenés dátumát augusztus 21-ére, péntekre jelölte ki a csapat, és elmondásuk szerint hosszas számítások eredményeként úgy határozták meg, hogy 215 358 979 (bár a Humble Store-oldalon hattal kevesebb szerepel) életünk lesz összesen a játék alatt. Ez csak akkor növekedhet, ha esetleg PC-n kívül más platformra is megjelenik a The Flock, viszont az életek tartaléka közös marad ekkor is, tehát nem számolnak külön platformonként, valószínűleg azért, hogy a finálé minenhol egyszerre következzen be. A Vogelsap várakozásai szerint ez a több mint kétszázmillió élet eltart majd egy darabig, és nem ér véget néhány hónap alatt a játék, amit végig ingyenes frissítésekkel támogat majd a csapat. A The Flockért egyébként 17 eurót kérnek a fejlesztők, ezért cserébe viszont egy második kulcsot is kaphatunk, amit egy havernak ajándékozhatunk (ez az előrendeléseken kívül a megjelenés hetében lesz érvényes).

Kiadtak egy GYIK-et is, amiben elmagyarázzák, mi áll a döntésük mögött: szerintük minden multis játék előbb-utóbb elnéptelenedik (még az olyan AAA címek is, mint a Titanfall, vagy az Evolve), ráadásul ezeket általában azért hagyjuk ott, mert egyszerűen megunjuk őket. Ekkor pedig elmarad az a katarzisélmény, amit mondjuk egy egyjátékos élményre kihegyezett játékban egy utolsó boss legyőzése jelenthet. A The Flockban ezt a szerepet tölti majd be az életek elfogyása után induló finálé. A Vogelsap egyébként pontosan tudja, hogy a limitált játékidő miatt nem való mindenkinek a The Flock, ettől függetlenül ragaszkodnak az eredeti ötletükhöz, és a finálé után sem fogják megismételni az eseményt.

Ti kipróbáljátok majd a Flockot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)