Hirdetés

The Incredible Adventures of Van Helsing előzetes - a hadonászó kalap

|

Egy kivételes lehetőségnek hála kipróbálhattuk a NeoCore új játékának első pár óráját. Az ifjú Van Helsingre és társára hosszú út vár, amit érdemes lesz megismerni.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt HP-val ellátogattunk a hazai játékfejlesztés egyik kastélyába, a NeoCore stúdiójába, ahol a The Incredible Adventures of Van Helsing prezentálásakor megmutatták, hogy nem csak a stratégiákhoz értenek arrafelé.

Ezúttal egy tartalmasabb kipróbálható verzió került a kezeim közé és miután több száz órát eltöltöttem a Diablo 3 szivárványos csodaországában, kiéhezett kutyaként vetettem rá magam az újabb klikkelős-ölős kalandra.

Az ifjú Helsinggel Borgovia elképzelt világában kell helyretennünk az indokolatlanul megszaporodott démonokat, vámpírokat és vérfarkasokat – a név kötelez alapon. A csatákban egy társunk is lesz, a mindig elbűvölő Lady Katarina. A hölgy amellett, hogy kétértelmű megjegyzésekkel lazítja a darálás vérgőzös hangulatát, komolyabb veszély esetén ad hoc démonná változik és azonnal a védelmünkre kel.

A segítségre szükségünk is lesz: aki a Diablo játékokból megszokta, hogy mindig laza csoportokat kell szétoszlatnia, mint a Putnok VSE rajongótáborát egy elvesztett meccs után Kovács főtörzsnek, az nagyon gyorsan felejtse el az eddigi taktikáit: a 20. perctől valódi hordákban támadtak nekem a kegyelmet nem ismerő rémségék. Ez egészen addig nem is volt probléma, amíg a szintlépések során elosztható képességpontokat okosan használtam, fontos itt nagyon figyelni. Amint olyan képességet növeltem, ami kicsit is felesleges, a játék azonnal többszörös halálozással hívta fel figyelmemet az okosabb gondolkodás fontosságára. Szerencsére (bár a karakter adott) viszonylag nagy szabadságot kapunk saját harcmodorunk kialakítására és érvényesítésére, de figyelnünk kell képességeink egyensúlyára, a támadás és a védekezés harmóniájára. Első körben mindjárt adott a két kard-két pisztoly összeállítás, ami élből a könnyű és gyors hadviselést támogató kalandoroknak kedvez, de ahogy újabb fegyvereket találunk, átállhatunk akár a két kezes kardra és a nehézpáncélzatra is, igazi harcos archetípust kreálva pályakezdő démonirtónkból.

Persze nem csak a ruhán múlik harci értékünk, képességeinket és tulajdonságainkat is okosan kell kamatoztassuk. Mint azt már fentebb említettem, itt a klasszikus pontelosztós módszer adott a fejlődéshez. Minden szinten kapunk pontokat a karakterünk alaptulajdonságainak fejlesztésére. Ezeket teljesen szabadon pakolgathatjuk a már ismert séma szerint: aki harcost akar, az gyúrjon erőre, aki távolsági pisztolyzsonglőrt az az ügyességre feküdjön rá. A képességek fejlesztése ennél eggyel bonyolultabb: itt is pontokat oszthatunk el, de itt hat képességfa várja a kirakást a hozzájuk tartozó extra tulajdonságokkal és okosságokkal együtt. Ezeknek a módszereknek hála tényleg olyan hőst faraghatunk az egyébként meglehetősen személytelennek tűnő járkáló kalapból, amilyet csak akarunk. Itt fontos megemlíteni, hogy ifjú Van Helsing barátunk személye a játékmenetben nem is olyan fontos, mi magunk alkotjuk meg saját hősünket, a klasszikus vámpírvadász imázs egészen másodlagos. Ettől persze kicsit olyan semmilyen a karakter, de cserébe megkapjuk azt a szabadságot, amire egy ilyen játékban vágyik az ember. Lehetne akár The Incredible Adventures of Szép Kalap is a cím, ettől még nem lenne rosszabb az élmény. 

A rövid hands-on előtt már szóltak a fejlesztők, hogy a pár órás próbakört nyújthatjuk, ha teljesítjük a tekintélyes mennyiségben bekerült mellékküldetéseket. Nem kamu, valóban van mit csinálni: itt egy kóbor szellem várja a megváltást, ott egy farkasfóbiás kufár keres egy védelmezésére hajlandó vadászt. Az egyik misszió alkalmával például egy beszédes farkas dühében több tucat apródját küldte rám, idéző totemekkel boldogított és szépen át is rendezte a barlang belsőterét, sajnos nem a Feng Shui jegyében. Ezek a feladatok alapjában véve egyszerűnek tűnnek (nem is túl eredetiek), de valójában kellően pörgősek ahhoz, hogy a teszt 4-5 órája alatt egy pillanatig se unjam el a kalandozást. Az egész világot egy kellemes, borongós és titokzatos hangulat öleli körül, ami az eddigiek alapján hű a Helsing mondakörhöz, mégsem akarja azt túlzásba vinni. Nemsokára egy terjedelmesebb béta változatot is kapunk, amelyből remélhetőleg még többet megtudhatok majd Borgovia titkairól.

A The Incredible Adventures of Van Helsing tehát várós, a PC-sek és a konzolosok is örülni fognak neki, ha szeretik az ilyen stílusú játékokat. 

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd, hogy értesítéseket küldjünk, és cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a GTA VI-ot vagy a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)