Hirdetés

The Last Express - Paul Verhoeven forgat filmet a kultikus kalandjátékból?

|

A kiváló holland filmrendező maga árulta el, hogy videojáték alapján készül filmet forgatni.

Hirdetés

1914-ben, nem sokkal az első világháború kitörése előtt egy amerikai orvos, bizonyos Robert Cath helyet foglalt (Előbb persze motorkerékpárral száguldott utána.) a legendás hírű, Párizst Isztanbullal összekötő Orient Expresszen.



Hősünk a francia rendőrség elől menekült, ugyanis állítólag még Írországban végzett egy rendőrrel. Az ártatlanul megvádolt orvos régi barátja javaslatára veszi az utat a menedéket nyújtó Kelet felé. Nyugalom helyett azonban egy politikai összeesküvésekkel, cselszövéssel, románccal és gyilkossággal fűszerezett kalandba csöppen. Szerb szabadságharcosok, osztrák hegedűs, orosz anarchista, német fegyverkereskedő, perzsa eunuch, egy rejtélyes műgyűjtő és további változatos figurák (összesen harminc) keresztezik útját. Ez volna az 1997-es The Last Express, egy nyolcszáz oldalas forgatókönyvvel rendelkező, nem lineáris (A játékmenet részét képezte a hallgatózás, a zárt fülkébe történő behatolás is.)



Hogy jön ide Paul Verhoeven, a Robotzsaru, az Emlékmás, az Elemi ösztön, a Csillagközi invázió és a méltatlanul kevés figyelmet kapott Fekete könyv rendezője? Nos, az említett hollandus elárulta, hogy egy 1914-ben játszódó filmen dolgozik, amelyik a Hitchcock filmek nyomasztó feszültségét ötvözi Indiana Jones-szerű akciódús kalandokkal. A mozifilm feldolgozás, egészen pontosan egy nevén nem nevezett videojáték adaptációja lesz, melynek forgatókönyve szép lassan elnyeri végleges formáját.
Verhoeven a játék írójának kérésére addig nem árulja el a címet, míg a szkript el nem készül.  


 
Még nem biztos, hogy Jordan Mechner (Prince of Persia) zseniális kalandjátéka a kiválasztott, ám felettébb valószínű, lévén kevés alternatíva jöhet szóba. Ha ismertek olyan alkotást, amelyre ráillik a leírás, akkor bátran osszátok meg velünk.


 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)