Hirdetés

The War Z - hackerek kezében az adataink

|

A botrányt-botrányra halmozó The War Z ezúttal önhibáján kívül került hatalmas bajba, köszönhetően pár hackernek.

Hirdetés

Tovább gyűlnek a viharfellegek a The War Z egén. Miután megvádolták a fejlesztőket lopással, a Steam beintett nekik és a játék neve körül is hatalmas botrány alakult ki, a Hammerpoint Interactive továbbra sem lélegezhet fel.

Egy nyilatkozatban megerősítették a szomorú hírt, miszerint ismeretlen hackereknek sikerült betörniük a The War Z fórumába és adatbázisaiba, így hozzáfértek a játékosok adataihoz is. Nincsenek biztonságban az e-mail címek, a jelszavak, a játékbeli karakterek nevei és az IP-címek sem. Öröm az ürömben, hogy a számlázási és fizetési adatokat nem fenyegeti veszély. A fejlesztők azt tanácsolják, hogy minden felhasználó azonnal változtassa meg a jelszavát, miközben teljes erőbedobással azon vannak, hogy kivizsgálják a teljes rendszert és megakadályozzák a további támadásokat. A vizsgálat ideje alatt a fórum és a játék egyaránt szünetel, de az OP Productions LLC kiadó mindenkit biztosít arról, hogy megtesznek mindent a biztonság növelése érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló támadás.   

Mindenesetre a cég illetékesei felhívják arra is a figyelmünket, hogy hatalmas veszélyforrást jelentenek a gyenge és nem megfelelő jelszavak. A fejlesztők mindenkit biztosítottak arról, hogy az összes password titkosítva volt, ennek ellenére fennáll a lehetősége annak, hogy az egyszerű jelszavak kikerülhettek, ezért erősen javallott a korábbiak helyet egy komplexebb kombinációt megadni, ami számokból, speciális karakterekből, valamint kis és nagybetűkből tevődik össze. Minimum 8, de inkább 12-15 karakter hosszú legyen, azzal nem lőhetünk bakot. Emlékezzünk meg a szebb napokat is látott zombis MMO-ról egy The War Z gameplay videóval, egy darabig úgysem tehetünk mást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)