Hirdetés

The Wheel of Time - Az Obsidian titkos projektje

|

Robert Jordan regényfolyamára támaszkodó RPG készül a kaliforniai stúdióban.

Hirdetés

A világhírű fantasy regénysorozat rajongói garantáltan feszülten fognak mocorogni az elkövetkező néhány évben ülőgumóikon, lévén hosszú évek után ismét felcsillant a remény, hogy egy remek játék készüljön kedvencükből.



A Robert Jordan álnéven publikáló, és 2007. szeptember 16-án elhunyt James Oliver Rigney, Jr. regényei a múltban már tetszelegtek a múzsa szerepkörében, mégpedig nem is rosszul, hiszen az 1999-es The Wheel of Time meglepően jól sikerült. Még ma is érdemes egy próbát tenni vele, ha képesek vagyunk túllépni az első generációs Unreal Engine által életre keltett grafika puritánságán. A szóban forgó játékot ma már nem könnyű fellelni, szóval sok sikert annak, aki mégis megpróbálja.
Tíz éve nem nyúlt tehát senki a témához, így éppen itt az ideje, hogy ismét forgásba lendüljön az idő kereke. Mint arról korábban beszámoltunk, a Red Eagle Entertainment szerezte meg a könyvek jogait, s terveik szerint az elkövetkező években számos játékot (többek között egy MMO-t), valamint egy mozifilmet is tető alá kívánnak hozni. Miután nem egy patinás produkciós cégről van szó, túl nagy tapasztalatuk egyikben sincs még, ezért az első néhány alkotást még külsős csapatokra fogják bízni.



Első lépésben leszerződtették Chris Morgan (Gears of War mozifilm) forgatókönyvírót, majd megállapodást kötöttek az Electronic Arts kiadóval a játékok disztribúciójáról az EA Partners program égisze alatt, végezetül pedig felkérték az első The Wheel of Time RPG elkészítésére az Obisidian Entertainment gárdáját (Star Wars: Knights of the Old Republic 2 - The Sith Lords, Neverwinter Nights 2, Mask of the Betrayer, Storm of Zehir, Alpha Protcol, Fallout: New Vegas). A fejlesztésből a még csak most formálódó Red Eagle Games is kiveszi a részét, ám a munka dandárja a veterán kaliforniai gárdára hárul majd.
Egyelőre a támogatott platformok (PC, X360, PS3) körén, valamint a játék műfaján (RPG) kívül nem sokat tudni a projektről. Se videót, se képet, se egy árva koncepciórajzot nem mutattak még belőle, de roppant valószínű, hogy ezzel a játékkal debütál majd az Obsidian házon belül fejlesztett Onyx grafikus motorja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)