Hirdetés

The Witcher 2 - Megtalál a CD Projekt, ha warezolsz

|

Készülhetnek a fizetésre felszólító levelekre a The Witcher 2-t illegálisan használók

Hirdetés

Új szintre lép a kalózkodás elleni harcban a CD Projekt, aki The Witcher 2 játékát kívánja megóvni a nem fizető kuncsaftoktól. Fizetési felszólítás és bírósági ügy van kilátásban azoknak, akiket warezoláson kapnak.

A CD Projekt az Eurogamernek vázolta kalózkodás elleni terveit, aminek alapjául a nyugaton már működő modellek szolgátak. „Bizonyos nagyobb országokban ha az emberek illegálisan töltenek le, akkor számíthatnak egy levélre egyes jogi szervezetektől, hogy 'Hé! Illegálisan töltöttél le, és most fizetnek kell azért!' " -mondta Marcin Iwiński társalapító. A CDP is valami hasonlót készül meglépni. Első körben a torrentoldalak üzemeltetőitől kérik azon internetszolgáltatók elérhetőségét, akiken keresztül az Witcher 2 illegálisan letöltésre került, majd második körben az internetszolgáltatókat keresik meg, és kérik a felhasználó azonosítását. Az ekkor fizetendő összeg nagyobb lesz, mint a játék eredeti ára, s ha annak befizetését a delikvens megtagadja, a CD Projekt bíróságra viheti az ügyet. Annak persze megvan az esélye, hogy nem az internet előfizető volt az személyesen aki letöltötte a játékot, hanem egy ismerőse, vagy valaki az internetkávézóban, de ezt a kockázatot a CD Projekt kész vállalni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)