Hirdetés

The Witcher 3: Wild Hunt - "a kiadók nem értik a játékodat"

|

A kiadókkal való furcsa kapcsolatról beszélt Marcin Iwiński, a The Witcher 3: Wild Huntot fejlesztő CD Projekt Red vezetője.

Hirdetés

A CD Projektnél fogadkoznak, hogy többször nem fog késni a The Witcher 3 - Wild Hunt, most pedig az is kiderült, hogy miért nincs még a játéknak kiadója.

Marcin Iwiński, a CD Projekt RED vezetője elmondta, hogy miért áldozza fel nagyon sok stúdió a látomását a kiadókkal való együttműködés oltárán.

"Vannak jó és rossz kiadók, azonban csak a fejlesztők tudják megváltoztatni a valóságukat. A fejlesztőké a látomás és a szenvedély. Ha van egy köztes ember, akkor ők mondják el a történetet, és az üzeneted fele elveszik. Ha pedig egy nagyobb céggel dolgozol, akkor még több a köztes ember és kétszer olyan nehéz a dolgod."

A független fejlesztésnek természetesen megvannak az előnyei és Iwinski szerint óvatosan kell megválogatni azokat a partnereket, akikkel közösen dolgozol majd együtt.

"De szeretném tisztázni, mert sokan - köztük régen mi is - úgy gondoltuk, hogy a kiadóval, társkiadóval és ügynökséggel való együttműködés a megoldás. Ez hülyeség. Ilyen nincs, és tízből kilenc esetben csalódsz. Ezt meg kell tanulni, és utána már használhatsz külső támogatást. Meg tudod ítélni, hogy mit tesznek, és hogyan. [...] Te ismered a játékot, és te vagy az alkotó."

"Ezt az üzenetet meg kell érteniük, és el kell fogadniuk, amely a fejlesztési folyamat része." - tette hozzá a vezető.

Szerintetek a függetlenség tényleg jobb egy fejlesztő számára? A Neocore Games-zel készített interjúnkban a srácok is beszéltek a rossz tapasztalataikról. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)