Hirdetés

THQ - Újabb nyolc év pankráció

|

Az amerikai kiadó és a jogtulajdonos megállapodása további nyolc évig biztosítja az exkluzivitást a WWE égisze alá tartozó játékokra.

Hirdetés

A THQ és a World Wrestling Entertainment évtizedes kapcsolata 2004 környékén mérgesedett el, miután a jogtulajdonos a licenc engedély nélküli továbbadásával vádolta szerződött partnerét. A két fél az elmúlt öt évben több csatát is vívott a bíróság tárgyalótermében, ám a jelek szerint ugyanaz a pénz kovácsolta össze őket, ami korábban éket vert közéjük.



A WWE ugyanis 2008 18. legnyereségesebb játékmárkájának bizonyult, 103 millió dollárt termelve az érdekelt feleknek. Nem csoda, hogy a THQ hajlandó a következő négy évben 33,2 millió dollárt perkálni azért, hogy továbbra is felhasználhassa a jogokat. Ebből 13,2 milliót kap a WWE, a fennmaradó összeg pedig a játékfigurákban utazó Jakks Pacific vállalatát illeti.  Szüksége is van rá, hiszen bevétele mintegy negyedét a franchise-hoz kapcsolódó játékokból nyeri. 1999 szeptembere óta csak az Egyesült Államokban 1,4 milliárd dolláros bevételt hozott a WWE játékok forgalmazása. Az új megállapodás 2010. január elsején lép érvénybe.
Ez azt jelenti, hogy nem a WWE SmackDown vs. Raw 2010 (képünkön) lesz az utolsó pankrátoros játék, amely THQ logót visel magán.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)