Hirdetés

THQ - Pénzügyek, halasztások és törlések

|

Az amerikai kiadó vastagon veszteséges. A helyzet kezelése pedig drasztikus intézkedések életbeléptetését igényli.

Hirdetés

A szeptember végén zárult negyedév során 164.8 millió dolláros forgalom mellett 115.3 milliós veszteséget sikerült felhalmozni. Az időszak két kiemelkedő címe közül az egyik a várakozásoknak megfelelően (Blob - Wii) teljesített, míg a másik (WALL-E - multiplatform) jócskán alulmúlta a vele szemben megfogalmazott elvárásokat. Egy évvel korábban 229.3 millió dolláros forgalomhoz csupán 7 milliós veszteség párosult, így nem meglepő, hogy a cég első lépésben elbocsátotta az alkalmazottak 17%-át. A mintegy 250 utcára került munkatárs az öt bezárásra és két csonkításra ítélt stúdióban dolgozott. Ami a közeljövőt illeti, némi okot ad az optimizmusra a Saint's Row 2 kedvező fogadtatása. Csak az első két hétben kétmillió példányt szállítottak ki az üzletekbe.

thq1.jpg


A mai napon tartják a befektetői konferenciát, ahol a részvényesek elé tárják a cég új stratágiáját. Az elképzelés kevesebb kiadott címet jelentene évente, viszont a játékok cserébe magasabb színvonalat képviselnének. (Nem vagyok részvényes, de az én támogatásomat ezzel már megszerezték.)
A még be nem jelentett projektek jelentős részét ennek megfelelően törlik, a Red Faction: Guerilla és a Darksiders: Wrath of War megjelenését pedig a következő pénzügyi esztendőre (2009. április 1-2010. március 31.) tolják.
Mint a legtöbb kiadó, a THQ is egyre nagyobb figyelmet kíván fordítani az MMO-k piacára. Ázsiában a Company of Heroes és a WWE frencsájzokra kíván támaszkodni. A WWE Online 2010-ben rajtolna. Ezt megelőzően egy ingyenes, mikrotranzakciókra építő MMO-t dobnak piacra az Egyesült Államokban, főként casual játékosok számára. A címe Draconica.
Az ázsiai piac minél hatékonyabb lefedése érdekében pedig iroda nyílik majd Shanghajban.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)