Hirdetés

THQ: Veszteségek és leépítések

|

Az Electronic Arts után THQ is siralmas harmadik negyedévről kénytelen beszámolni tegnap közzétett pénzügyi jelentésében.

Hirdetés

A december 31-ével zárult harmadik pénzügyi negyedév során a THQ mindössze 357.3 millió dolláros bevételt tudott felmutatni a tavalyi 509.6 millióval szemben. A veszteség ennek következtében 15.5 millióról 191.8 millió dollárra emelkedett. Bár több játék is viszonylag jól szerepelt...:
WWE SmackDown vs. Raw 2009 - 4 millió
Saints Row 2 - 2.6 millió
Big Beach Sports - 1.2 millió
de Blob - 700.000
... az eladások elmaradtak az előzetes kalkulációktól.

saints-row-2-game.jpg


A következményt már megszokhattuk, 2010-ig 220 millió dollárt szeretnének megtakarítani a munkaerő 24%-os leépítésével (kb. 600 fő).
A jővőben a már bejáratott Saints Row és WWE franchise-ok mellett az új és sikeres, elsősorban a casual réteghez szóló de Blob és Big Beach Sports folytatásaira fordítanak több figyelmet, a Warhammer 40K és Company of Heroes online játékokról sem megfeledkezve.
Még novemberben jelentette be a vállalat, hogy hogy kevesebb, de jobb minőségű játékokkal tervezi kényeztetni a hardcore réteget. Az ide sorolt Saints Row 2, Red Faction: Guerilla és Darksiders trojkából még csak az első jelent meg.
Az elkövetkező egy-két hónapban pedig ezekre a megjelenésekre számíthatunk: Warhammer 40K Dawn of War 2 (PC), WWE Legends of WrestleMania (PS3, X360), 50 Cent: Blood on the Sand (PS3, X360), Deadly Creatures (Wii)
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)