Hirdetés

'Tiszteletem

|

Öröm volt ma felébredni, ugyanis kiderült, hogy még csak május 6.-a van és nem május 7.-e, ahogy eredetileg hittem, szóval egy nappal fiatalabb vagyunk mind és ez nagyszerű. Emellett szintén nagyszerű, hogy az összes eladási listák első helyén a The Lord of the Rings Online áll, amely egyébként egy nagyszerű MMO is egyben (Angliában az össz-formátum listát is vezeti, nemcsak a PC-set). Hogy a WoW-nak versenytársa lesz-e, azt nem tudni, hiszen a WoW már 2 éve a piacon van, de a LotRO nem lebecsülendő. Majd 1-2 év múlva ráérünk ezen a kérdésen filozofálni, most nézzük, mi minden érdekesség történt a világban május 6.-án.

Hirdetés

Mai események:

1635 - Egyetemet alapított Nagyszombaton Pázmány Péter bíboros, esztergomi érsek, amelynek irányítását a jezsuita rendre bízta.
1840 - Nagy-Britanniában kiadták a világ első bélyegeit, a Viktória királynő portréját ábrázoló fekete egypennyst és kétpennys
1875 - A Magyar Atlétikai Club a pesti Újépület udvarán megrendezi az első magyar atlétikai versenyt
1889 - Hivatalosan megnyitják a publikumnak az Eiffel-tornyot a Párizsban zajló Világkiállitáson.
1937 - A New Jersey melletti Lakehurst-nél a hidrogénnel töltött Hindenburg léghajó, fedélzetén 72 utassal, leszálláshoz készülve kigyullad és porráég. Ez véget vet a német Zeppelin programnak, és a hidrogén-töltetű léghajózásnak is.
1954 - Roger Bannister lesz az első ember, aki 4 perc alatt lefutja az 1 mérföldes távot.
1960 - Több, mint 20 millióan nézik televízión át az első közvetített királyi esküvőt, amelyet Margaret hercegnő és Anthony Armstrong-Jones köt a Westminster Abbey-ban.
1979 - Bécsben 83 éves korában meghalt Mindszenty József (eredeti nevén: Pehm József) esztergomi érsek, bíboros és Magyarország hercegprímása, akit 1949-ben hazaárulás vádjával életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek.
1994 - II. Erzsébet királynő és Francois Mitterand francia elnök megnyitják a Csalagutat, a La Manche csatorna alatti alagutat.


Mai születések

1758 - Maximilien de Robespierre francia ügyvéd, forradalmár
1856 - Sigmund Freud, osztrák orvos, pszichiáter, neurológus
1895 - Rudolph Valentino, olasz színész
1915 - Orson Welles, amerikai színész
1942 - Christian Clavier, francia színész (Jöttünk, láttunk, visszamennénk)
1953 - Tony Blair, Nagy-Britannia miniszterelnöke
1961 - George Clooney, amerikai színész
1972 - Martin Brodeur, kanadai jégkorongozó
1985 - Chris Paul, amerikai kosárlabdázó


Mai két idézetünk a születésnapos George Clooney-tól származik:
"Nem akarom a személyes életemet megosztani senkivel... mert akkor már nem lesz többé személyes"
"Hogy parlamenti képviselő legyek? Dehogy... Túl sok nővel feküdtem le, túl sok drogot fogyasztottam és túl sok partin voltam ahhoz"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)