Hirdetés

Tiszteletem! 2009. 09. 20.

|

Jó volt a tegnapi NfS Shift nap / GS nyílt nap, ma csak NfS marad a Pólusban, mi nem leszünk ott - de az autók ott lesznek, érdemes kinézni annak, aki ma nem mert/tudott/akart.

Hirdetés

A mai nap legnagyobb attrakciója természetesen az NFS Shift party/GS nyílt nap volt a Pólus gumibűzé... izé parkolójában, ahol jól le is égtünk, mert úgy, de úgy sütött a nap. Én megvettem 2500-ért a Rayman Raving Rabbidsot és még egy 2GB-os SD kártyát is kaptam mellé, a nap biznisze volt ez. Ma egyébként a Gyermekek Világnapja van - az UNICEF kezdeményezésére 1954 óta ez a nap a Gyermekek Világnapja, elsősorban a fejlődő országok gyermekeinek támogatására. Emellett a biztosítás világnapja is ma van: Osztrák biztosítók kezdeményezésére nyílvánították ezt a napot Biztosítási Világnappá. S ez még mind nem elég: a Takarítási Világnap is ma van: 1992-ben az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP) szeptember 20-ra meghirdette a Takarítási Világnapot.Boldog születésnapot mindenkinek, aki ma ünnepli (főleg az ikreknek), mai névnapok: Friderika, Eponin, Euszták, Federika, Filip, Filippa, Frida, Fülöp, Zsuzsa, Zsuzsanna, Zsuzsánna, Zsuzska. Meteorológiai előrejelzésünk: éjszaka többnyire derült égre számíthatunk, helyenként azonban felhősebb időszakok lesznek, és a Dunántúl déli részén foltokban köd is képződik. Vasárnap folytatódik a derült, napos időjárás, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, északkeleten azonban az északkeleti, a Kisalföldön a déli szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de északon, északkeleten ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 27 fok között alakul.

A Jó Éjt Light ma kiadásának dobogósai: várható volt, hogy a nyílt nap és a Shift party összefoglalója messze a legmagasabb látogatottságot kapja, második a Pólus Centeres achievement megszerzéséről szóló hír volt, harmadik pedig az ausztrál cenzorok Valvét megdöbbentő döntése lett...

Akkor lássuk, mi is történt a világban ezen a napon:

451 - Az Attila vezette hun sereg megütközött Catalaunumnál a rómaiakkal.
1096 - Bouillon Gottfried lotharingiai herceg vezetésével keresztesek léptek Magyarország földjére. Kálmán király Sopronban személyesen fogadta a lovagokat, és a biztonságos áthaladás érdekében megállapodást kötött.
1187 - Szaladin szultán megkezdte Jeruzsálem ostromát.
1519 - Ferdinánd Magellán öt hajóval kihajózott Sevilla kikötőjéből, hogy megkerülje a Földet
1670 - Felségsértési vádat indított az osztrák kormány Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc Kristóf ellen. Mint a Wesselényi-féle összeesküvés résztvevőit, minkettőjüket halálra ítélték, és 1671. április 30-án Bécsújhelyen lefejezték őket.
1705 - A szécsényi országgyűlés összehívása került.
1863 - Meghalt Jacob Grimm német meseíró és mesegyűjtő.
1870 - Róma lett az egyesített Olaszország fővárosa
1873 - Történetében először ezen a napon bezárt a New York-i Tőzsde, banki válság miatt. A pánik és a krízis egy hét alatt végetért.
1891 - Az első gázolaj-meghajtású kocsi debütált Springfield-ben (Massachusetts)
1906 - A Cunard Line vízre bocsájtotta az akkori korszak legnagyobb hajóját, az RMS Mauretania nevű hajót, Swan Hunter & Wigham Richardson dokkjában készült Newcastleben, Angliában.
1929 - Budapesten levetítették az első hangosfilmet („Az éneklő bolond").
1944 - Brit-amerikai légitámadások sújtották az ország több pontját: Lebombázták a győri pályaudvart, a vasúti forgalom 4 napig szünetelt. Légitámadás érte a hegyeshalmi vasútállomást. Ismételt légitámadás történt a budapesti összekötő vasúti hidak ellen. Több bombatalálat érte a Rákosrendező pályaudvart. Súlyos bombatámadás zajlott a hatvani pályaudvar ellen. Az állomásépület elpusztult, 1200 vasúti kocsi kiégett, 500 ember életét vesztette.
1946 - Megkezdődött az első Cannes-i Filmfesztivál.
1946 - Legördült a futószalagról az első Vespa robogó. A jármű előállítója Enrico Piaggio fegyvergyáros volt, aki a háború után úgy döntött, hogy fogyasztási javak termelésére állítja át hadiüzemét. A kis mozgékony motor gyors ütemben sláger lett Európában, főleg a fiatalok körében.
1954 - Megtörtént az első FORTRAN nyelven megírt számítógép program futása.
1957 - Meghalt Jean Julius Christian Sibelius finn zeneszerző.
1967 - Vízre bocsájtották a modern idők egyik legnagyobb hajóját, az RMS Queen Elizabeth 2-t John Brown & Company dokkjában, amely, Clydebankben, Skóciában található. Hasonlóan a Maruetaniához, ezt is a Cunard Line működtette.
1970 - Miamiben befejeződött Jim Morrison pere, mely a Doors-koncerten történt szeméremsértő és buja viselkedése miatt indult.
1985 - A Greenpeace-ügy Franciaországban. Kiderült, hogy a francia titkosszolgálat az új-zélandi Auckland kikötőjében július 10-én elsüllyesztette a Greenpeace környezetvédő szervezet Rainbow Warrior nevű hajóját. Az ügy miatt lemondott a francia honvédelmi miniszter.
1990 - Ratifikálták a két Németország újraegyesítését.
1996 - Átadták a Corvin Filmpalotát

Mai híres születéseink:

1741 - Benyovszky Móric utazó
1778 - Faggyej Faggyejevics Bellingszhauzen (er. Fabian Gottlieb Thaddeus von Bellingshausen) észtországi német születésű orosz tengerészkapitány, admirális, felfedező, a Déli-sarkvidék jelentős kutatója
1822 - Peter Mitterhofer német asztalosmester, az első írógép megépítője.
1886 - Elizabeth Kenny ausztrál ápolónő, aki 1933-ban kifejlesztett egy gyógymódot a gyermekbénulásban szenvedőknek.
1897 - Tamási Áron Kossuth-díjas író, akadémikus (Ábel - trilógia).
1916 - Rudolf August Oetker német élelmiszeripari vállalkozó
1929 - Bitskey Tibor színész.
1934 - Sophia Loren (eredeti nevén: Sofia Scicolone) színésznő.
1935 - Aradszky László táncdalénekes. (Isten véled édes Piroskám)
1948 - Chuck Panozzo és John Panozzo amerikai zenészek, a Styx tagjai
1950 - Csapó Gábor magyar vízilabdázó, olimpiai bajnok
1966 - Nuno Bettencourt portugál rockzenész
1967 - Gunnar és Matthew Nelson amerikai zenészek (Nelson)
1971 - Dominika Peczynski svéd énekesnő (Army of Lovers)
1975 - Asia Argento olasz színésznő
1975 - Moon Bloodgood amerikai színésznő
1975 - Juan Pablo Montoya autóversenyző.
1980 - Mariacarla Boscono olasz divatmodell
1983 - Yuna Ito japán énekesnő és színésznő

Kérlek benneteket, ha már ennyi időt szántam a mai eseményekhez tartozó képek összegyüjtésével, tekintsétek meg a galériát is. Köszönöm.

Akkor ma a Styx lesz a főszereplő - ennek több oka van (például az, hogy valami okból kifolyólag Magyarországon hihetlenül alábecsült ez a zenekar, amely a rockzenei történelem egyik legnagyobb alakja volt/van), egyrészt emlékezzünk a Panozzo ikrekre, akiknek ma van a szükletésnapja, másrészt pedig John Panozzóra külön, aki sajnos 1996 óta egy égi zenekarban játszik - ha van egy kis szerencsénk, akkor Brad Delp és Freddy Mercury társaságában...
Mindhárom Styx dalunk az 1996-os koncertfelvételről származik, ahol folyamatosan emlékeznek meg Johnról...

Elsőként is emlékezzünk a legjobb időkre - The Best of Times

Akkor a zseniális Dennis DeYoung segítségével magunk is emlékezzünk meg John Panozzoról egy csodás dallal - Show Me The Way.

S a végére (bár még jöhetne 20-30 elképesztő Styx dal) egy csodálatos líra, egy meseszép szerelmes dal: Babe - aki csak teheti, mutassa meg a párjának, küldje neki kívánságműsorban - gyönyörű dal - és ahogy Dennis DeYoung énekli, könnyek gyűlnek a szemem sarkában...

Nuno Bettencourt és az Extreme neve öszeforrt - a legismertebb Extreme sláger ugye a More Than Words, de ma már elég lírát hallgattunk, így következzék egy másik dal a Get the Funk Out egy kis gitárharccal (résztvevők Gary Cherone, Paul Gilbert (Mr. Big) és Nuno Bettencourt - és még néhányan, akiket nem ismertem fel).

A Nelson ikrek is ma ünneplik szülinapjukat, így két dal dukál nekik, elvégre ketten vannak:

Egyik legnagyobb slágerük volt a (Can't Live Without Your) Love and Affection. Ezt játsszák most kettesben

És ha valakinek baja van az esővel, íme minden idők 1000 legjobb rockdalának egyike, az After the Rain

Nem semmilyen banda volt a Nelson - főleg, hogy a Guiness rekordok könyvébe is bekerültek, lévén az ikrek már egy család harmadik generációja voltak, akik hangfelvételt készítettek és első helyre kerültek a toplistákon mind a három generációban. Le a sapeccal!
Bár most itt jöhetne egy Army of Lovers dal is, de inkább szeretném, ha megismernétek az elképesztően bájos Yuna Itot, aki a gundam00 anime betétdalát énekli Trust You címen:

Bónusz: A mai napon 52 éve, hogy elhunyt a XX. század egyik legkiválóbb zeneszerzője, a dinamika zsenije, Jean Julius Christian Sibelius. Emlékezzünk meg róla is egyik legcsodásabb művével, a himnikus Finlandiával, amely Finnország függetlenségének elnyeréséről szól... komolyzene-rajongók, fületeket ide tapasszátok. Komolyzenét nem kedvelők/ismerők: ideje ezzel a csodás darabbal elindulni a komolyzene megismerése felé vezető rögös, ámde hihetetlenül szép úton:

Legyen olyan szép napotok, amilyen szép a Babe és Yuna Ito.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)