Hirdetés

Tiszteletem! 2009.08.02.

|

Tudtátok, hogy amikor elindult az első magyar mozgólépcső, a "nagy sebesség" miatt az utasok elszédültek rajta és a lépcső végén a személyzet repülősóval (alias ammónia) várta őket?

Hirdetés

Hogy miért is fontos ez? Máris kiderül...

Egy másik kérdéssel kezdeném... Tudjátok, ki volt az az Enrico Caruso? Minden idők egyik leghíresebb énekese volt, a gramofon elterjedését és a hangrögzítés térhódítását nagyon sokban lehet neki is köszönni - Félelmetes művész volt, mindenütt ünnepelték, de bezzeg Budapesten megbukott... Jellemző :) A mai napon emlékezünk a telefon feltalálójáról, sőt, Bléroitról, aki elsőként repülte át a la Manche csatornát és ezzel elindította az aviatika forradalmát, és a mozgólépcsőt is a mai napnak köszönhetjük. Tehát amikor egy repülőtéren egy mozgólépcsőn megyünk épp és telefonálunk, akkor tutto augusztus 2-re emlékezhetünk. Esetleg hallgassuk meg ilyenkor a Parasztbecsületet Carusóval... és akkor tényleg elképesztő lesz a mai nap. Boldog születésnapot kívánok mindenkinek, aki ma ünnepli, névnaposaink: Lehel, Alfonz, Alfonza, Alfonzin, Alfonzina, Elfrida, Gusztáv, Lél, Mária, Mia, Miett, Mietta, Polli, Regő, Regölő, Regös, Regős, Szerénusz. A Nap negyed hat után hat perccel kel és negyed kilenc után két perccel nyugszik. Időjárási előrejelzésünk következik: az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet mellett vasárnap is sok napsütésre lehet számítani. Éjszaka csapadék nem valószínű, majd vasárnap késő délutántól helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Reggelig csak néhol élénkül meg az északkeleti, keleti szél, majd többfelé élénk, a Kisalföldön helyenként erős délkeleti, déli szél várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16, 21 fok között alakul, főként északkeleten lehet ennél hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 31, 36 fok között várható, délnyugaton azonban melegebb is lehet.

No lássuk, mi is történt a világban augusztus második napján:

1562 - I. Ferdinánd és II. Szulejmán nyolc évre békét kötöttek
1802 - Bonaparte Napóleon konzul kihasználva az amiens-i békével (1802. III. 27.) Franciaországra köszöntő nyugalmat, megváltoztatta a konzulátus alkotmányát (1799. XI. 9.). Az augusztus 2-i szenátusi határozat örökös konzullá nevezte ki.
1892 - Charles A. Wheeler szabadalmaztatta a mozgólépcsőt.
1903 - Krusevóban felkelés tört ki az Oszmán Birodalom ellen - ez a birodalom bukásához vezetett.
1916 - Osztrák szabotázs - Tarantóban elsüllyedt az olasz Leonardo da Vinci csatahajó.
1920 - Létrejött a Hágai Nemzetközi Bíróság.
1921 - Meghalt Enrico Caruso, a világhírű tenorista.
1922 - Meghalt Alexander Graham Bell, a telefon feltalálója.
1932 - Carl D. Anderson felfedezte a pozitront.
1936 - Meghalt Louis Blériot francia mérnök, gépkonstruktőr, a repülés úttörője.
1939 - Albert Einstein és Szilárd Leó levelet írtak Franklin D. Rooseveltnek, sürgetve a Manhattan project beindítását, amely az atombomba kifejlesztését szolgálta.
1940 - A Szovjetunió bekebelezte a balti államokat.
1945 - Potsdamban befejeződött a győztes szövetséges hatalmak, az USA, Nagy-Britannia és a Szovjetunió vezetőinek csúcstalálkozója.
1945 - Elhunyt Pietro Mascagni olasz zeneszerző, a „Parasztbecsület" szerzője.
1976 - Meghalt Fritz Lang, a némafilm korának kiemelkedő alkotója.
1984 - Nagy-Britannia és Kína egyezményt írt alá, amelynek értelmében Hongkong brit koronagyarmat 1997-ben végleg Kínához került.
1990 - Iraki csapatok szállták meg Kuvaitot - kitört az Öböl-háború.

Születésnapok

1834 - Frédéric Auguste Bartholdi (er. Amilcar Hasenfratz) elzászi szobrászművész, a New York-i Szabadságszobor alkotója
1922 - Agárdy Gábor (er. Arklián Gábor) Jászai- és Kossuth-díjas színész, a Nemzet Színésze
1930 - Soros György magyar származású amerikai üzletember
1932 - Peter O'Toole ír születésű brit színész
1949 - Farkas Bertalan, a mindeddig egyetlen magyar űrhajós.
1952 - Joe Lynn Turner amerikai énekes (Deep Purple, Rainbow)
1960 - Neal Morse amerikai multiinstrumentalista zenész (Spock's Beard, Transatlantic)
1961 - Graham Dye angol dalénekes és szerző (Scarlet Party; The Alan Parsons Project)
1969 - Jan Axel Blomberg norvég zenész (Dimmu Borgir, Winds, Mayhem)
1974 - Angie Cepeda kolumbiai színésznő
1975 - Molnár Tamás vízilabdázó
1977 - Edward Furlong amerikai színész
1980 - Nadia Bjorlin amerikai színésznő
1984 - Chiara Mastalli olasz színésznő

Ismét ne feledjétek megtekinteni a nagy gondossággal összeállított galériát!

Nem volt nehéz a mai napra zenéket szerkeszteni, hiszen már múlt hét óta tudtam, hogy ma Neal Morse nap lesz. Legszivesebben minden Spock's Beard, Transatlantic és szóló DVD-jét belinkeltem volna, elképesztő nagy művésznek, zseniális zenésznek, ragyogó komponistának tartom. Sokan meg szokták kérdezni, hogy amióta "megtért" nem zavarnak-e a dalszövegei. Nem, sőt, néha vele énekelem. Csodálatosak a dalai, nem érdekel, pontosan mik a dalszövegek :) Ezért ma Neal Morse lesz a főszereplő - egy általam nagyon szeretett barátom az első dal miatt kedvelte meg azt a stílust, amit én is szeretek - mindig rá emlékezem, amikor ezt hallgatom - Neal Morse régi zenekarától : Spock's Beard - June

Neal Morse immáron saját projecttel - The Storm Before The Calm (és igen, Mike Portnoy dobol, bizony)

S ide a végére egy kis Transatlantic varázslat Neal Morsetól és zenekarától - We All Need Some Light Now / Wind at My back. S mielőtt elfelejteném, készül az új Transatlantic lemez!!!!!

Másik neves születésnaposunk Joe Lynn Turner, aki ezúttal a Rainbow színeiben énekel, a dal pedig az örök "himnusz" Long Live Rock'n'Roll - (a doboknál Bobby Rondinelli, a gitáros pedig ofkorz Ritchie Blackmore)

S nem is lehet mást tenni, mnt az ember megadja magát a rákenrollnak: Joe Lynn Turner - Rainbow - I surrender

A sok-sok lendületes dal után jöjjön egy nagyon szép ballada, amelyet Graham Dye énekel és a The Alan Parsons Project ad elő, címe - Light of the World:

A mai ajánlót és megemlékezés-csomagot nem is fejezhetnénk be más gondolattal, mint a Transatlantic dalcímével: We All Need Some Light Now!!!

Legyen csodás napotok!

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)