Hirdetés

Titkos „webböngészőt” rejt a PlayStation 5

|

Eldugott ösvények vezetnek a világhálóra a Sony konzoljáról.

Hirdetés

A PlayStation 5 számos jóságot kínál a vásárlóknak a gyors tárhelytől az izmos GPU-n át a lenyűgöző kontrollerig, a webböngésző viszont nincs köztük.

Ami persze nem is feltétlenül baj, hiszen az okostelefonok korában remekül megvagyunk nélküle, ám aki mégis hiányolja a funkciót, annak jó hír lehet, hogy a PlayStation 5 beállításain keresztül azért akad kerülőút.

Hirdetés

Elsőként az Ars Technica hozta le a tippet, hogy tulajdonképpen két módon is rászabadulhatunk a világhálóra a Sony konzoljáról. Az egyik a rendszerbeállítások felhasználói útmutatója, amely a manuals.playstation.net-re vezet a géppel kapcsolatos tudnivalókkal. Az URL érdekessége, hogy csakis a PS5-ről nyílik meg, ettől eltekintve azonban nem rejt különösebb izgalmakat, mivel nem tudunk más címekre navigálni róla.

Akad viszont egy nagyobb szabadságot kínáló alternatíva. Ehhez a felhasználók és fiókok menüpontját kell kiválasztanunk, ahol bejelentkezhetünk a Twitter-fiókunkba, a közösségi oldalon található linkeken keresztül pedig bejárhatjuk az internet zegzugait. Az Ars Technica szerzőjének így még az Xbox hivatalos oldalára is sikerült ellátogatnia:

A poént félretéve persze mindez nagyon messze van egy igazi böngészőtől, az viszont kimondottan érdekes, hogy a PlayStation 5-ben egyébként van egy dedikált webböngészős menüpont, ahol kikapcsolhatjuk a JavaScriptet, illetve törölhetjük a sütiket és leiratkozhatunk az oldalakon keresztüli követésről is.

Ennek ellenére valószínűleg nem áll előkészítés alatt a böngészős funkció, a Sony alelnöke, Hideaki Nishino ugyanis a japán AV Watchnak adott novemberi interjúban maga oszlatta el az erre irányuló reményeket. Nishino azzal indokolta a gyártó elzárkózását, hogy egy játékkonzol esetében nem látják szükségesnek a böngésző alkalmazást.

Így tehát, ha valaki mindenáron konzolról akarja róni a világhálót, annak egyelőre az Xbox ajánlataival kell beérnie, vagy esetleg előveheti a jó öreg PlayStation 4-et, hiszen a nagy előd még nem ódzkodott a böngészőtől.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)