Hirdetés

Tíz perc alatt is befejezhető a Baldur's Gate 3

|

Nem biztos, hogy ezt a véget szánnád a karakterednek és csapatának, de ha megfelelően döntesz, hamar boldoggá teheted őt.

Hirdetés

A Baldur's Gate 3 ugyan nem a leghosszabb játék, amit valaha láttunk, de 25 órás kampányával, valamint rengeteg mellékküldetésével bőven ad elfoglaltságot. Ezért is olyan szomorú, ha a kalandunk idejekorán megszakad, pedig erre a goblinoktól, boszorkányoktól és más szörnyetegektől fertőzött partvonalon minden esély megvan.

A kampánynak ugyanakkor egy békés befejezése is lehet a sztori első 10 percében, már ha az öntudatunk teljes feladása békésnek számít.

Hirdetés

A nautiloid lezuhanása után idővel belefutunk egy romok alatt heverő mind flayerbe, akivel több különböző módon elbánhatunk. Míg én az egyszerűbb utat választottam (betörtem a fejét egy jól irányzott lépéssel), sokan vannak, akik leálltak ismerkedni a csápos haverral. A beszélgetés közben egy kapcsolat alakul ki a mind flayer elméje és a karakterünké között, és ha ilyenkor elbukjuk a kockadobásainkat, akkor könnyedén a szörnyeteg szolgáivá válhatunk. Ha akarjuk, akár fel is adhatjuk az ellenállást, ilyenkor pedig a dungeon master keserédesen közli, hogy

"Nedves, meleg csápok veszik körbe a fejed, és életedben először elönt téged a teljes boldogság."

A mámorból kilépve kapunk egy Game Over képernyőt, és kiderül, hogy a csapatunk minden tagja elbukott. Nem az a boldog befejezés, amire számítottunk, de szerencsére a korábbi mentésünk betöltése megmenthet minket.

Tanulság: ne barátkozzatok a mind flayerrel. Mint tapasztalt dungeon master mondhatom, annak sosincs jó vége. Soha.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)