Hirdetés

Több meleg szál is lett volna a Mass Effect 2-ben, amit végül elvetettek

|

A játék egyik egykori animátora elárulta, hogy az eredeti tervek szerint Jack mellett a legénység egy másik tagjával is nagyon eltérő tervei voltak a csapatnak.

Hirdetés

Az már eddig is köztudott volt, hogy a Mass Effect 2 történetének központi pillérét képezték azok a kapcsolatok, amelyeket Shepard a legénységével építhetett, viszont csak az utóbbi napokban derült ki, hogy mennyire merész és progresszív gondolatokat próbált a csapat megfogalmazni már 10 évvel ezelőtt.

Nagyjából egy héttel ezelőtt a játék egyik írójának köszönhetően derült ki, hogy a Mass Effect 2 egyik mellékszereplője, Jack eredetileg pánszexuális lett volna és bármilyen nemű Sheparddal kezdeményezhetett volna romantikus kapcsolatot.

Hirdetés

Most a játék egyik átvezető animátora, Jonathan Cooper osztott meg egy rövid anekdotát, amelyből kiderült, hogy a tervek szerint Jacob homoszexuális lett volna:

"Eredetileg úgy terveztük, hogy Jacob egy férfi/férfi kapcsolatba kerülhetett volna Sheparddal és egy az egyben le is másoltuk a Túl A Barátságon egyik jelenetét. Akkor nekem azt mondták, hogy Amerika erre még nem áll készen. Talán még most sem."

Valamilyen szinten érthető, hogy a BioWare és az Electronic Arts nem szívesen vállalt be ennyi merész ötletet, elvégre akkoriban még nagyon más volt a vélekedés az ilyen törekvésekről, de Cooper ugyanakkor határozottan fenntartja, hogy szerinte ettől függetlenül merészebbnek kellett volna lenni:

"Azért illeszkedtünk a filmhez, hogy ne legyen elfogadhatatlan, de úgy tűnik, nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak a játékokra, mint amik a filmekre. A csapatunk akkor is tüntetett a döntés ellen, én pedig személy szerint még most is úgy gondolom, hogy rossz döntés volt. Akiknek valami problémája van ezzel, azok elmehetnek a p****ba, nem érdemlik meg a játékainkat."

A szabad választás (igen, tudjuk, hogy a harmadik rész végére gondolva mennyire nem ez jut az ember eszébe), mindig is a Mass Effect játékok szerves része volt, és talán egyszer tényleg készen áll a világ arra, hogy (nem a játékosra erőltetett formában) szabadon lehessen alakítani karakterünk életét.  Ez a vita örök, amiről feltehetően a mindenkinek van véleménye. Ha lehet, ne úgy fogalmazzátok meg a kommentszekcióban, mint Cooper. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)