Hirdetés

Több mint 30 év után jelenik meg új játék az egyik legendás konzolra

|

Egy réges-rég nyugdíjazott hardveren is tiszteletét teszi az egyik friss multiplatform cím.

Hirdetés

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a melegebb idő beköszöntével nem győzzük kapkodni a fejünket az új bejelentések és a már régebben várt címekhez megvillantott friss kedvcsinálók között a PlayStation Showcase-től a Summer Game Festen és az xboxos bemutatón át egészen a Capcom műsoráig.

Az említett rendezvények ugyan rengeteg látnivalóval szolgáltak, de olyan különleges hírt talán egyik sem tartogatott, mint az Atari által nemrég ledobott bomba.

Hirdetés

A játékipari veterán ugyanis bejelentette, hogy 33 év után új játékot ad ki a történetének legsikeresebb hardverére, az 1977-ben megjelent Atari 2600-ra. A második generációs otthoni konzolok királya utoljára 1990-ben kapott hivatalosan támogatott friss címet az Acid Drop képében, most viszont a Mr. Run and Jump feléleszti a szunnyadó legendát.

A játékban egy látványos platformert tisztelhetünk, amit a Graphite Lab fejleszt, és Nintendo Switchen, PlayStation 4/5-ön, Xbox Series X|S-en, valamint Windowson, Linuxon és macOS-en is számíthatunk rá. Az Atari 2600-as változat persze élesen eltér majd ezektől, hiszen az ősöreg konzol már az eredeti verzió főcímével sem birkózna meg.  

A jóval szimplább látvány és játékmenet azonban nem jelenti, hogy kedvezményt is kapunk, az Atari 2600-as Mr. Run and Jumpot ugyanis AAA-áron, vagyis 60 dollárért lehet előrendelni július 31-től. Aki hajlandó ilyen mélyen a zsebébe nyúlni, az rögtön egy autentikus gyűjtői boxban kapja meg a platformert, benne egy nyomtatott kezelési útmutatóval, akárcsak a régi szép időkben.

Az egyelőre rejtély, hogy mikor kerülhet sor a kiszállításra, a Mr. Run and Jump ugyanis még nem kapott megjelenési dátumot.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)