Hirdetés

Több mint 74 ezer World of Warcraft Classic accountot bannolt a Blizzard

|

Elvileg a legtöbb problémás World of Warcraft Classic profil mögött botok áltak, ezért mentek ilyen nagy számban a levesbe.

Hirdetés

A Blizzard nemrég nagytakarítást végzett: több mint 74000 World of Warcraft Classic profilt daráltak be, állításuk szerint pedig ezek többsége botokat használt nyersanyagok gyűjtögetésére és ellenfelek farmolására, ezért csapott le ilyen hirtelen és nagy számban a banhammer. A játék végfelhasználói szerződése ugyanis egyértelműen tiltja bármiféle automatizmus használatát, a Classic élmény szerves része a hosszú ideig tartó grind.

Hirdetés

Több mint 74 ezer ember (jobban mondva 74 ezer profil, és a mögöttük álló valószínűleg jóval kevesebb nyerészkedő) azonban a jelek szerint nem szeretett volna a szabályoknak megfelelően, szépen lassan fejlődni, az utóbbi időben pedig a Blizzard fórumai is a botok miatt volt hangos, így előbb vagy utóbb tényleg elkerülhetetlen volt egy ehhez fogható szigorú lépés.

A Blizzard illetékesei leszögezték, hogy folyamatosan kezelni szeretnék a problémát, de nincsenek olyan hiú reményeik, hogy egyhamar teljesen eltűnnének a játékból az automatizált szoftverek és a botok.

Véleményük szerint mindez azért történik, mert egyesek valódi pénz reményében farmoltatnak botokkal, akkor szűnne csak meg teljesen a probléma, ha eltűnne a játékból a valódi pénzzel történő kereskedelem. 

Szerintük a játékbéli javakkal valódi pénzért kereskedő, illegális szoftvereket és botokat használó szervezetek járulékos veszteségként írják le ezt a több mint 74 ezer bannt, ugyanakkor profitorientált eltökéltségük nem csorbul majd ettől, továbbra is megpróbálják megtalálni a módját annak, hogy minél gyorsabban farmolhassanak a World of Warcraft Classic verziójában is. Végezetül megköszönték a játékosok segítségét, hiszen sokkal könnyebb dolguk van, ha valaki jelenti a játékbeli botokat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)