Hirdetés

Több, mint deja vu - Az emlékmás Kritika

|

A remake gála egy újabb versenyzője szállt ringbe a nézők kegyeiért, de a meccs végére megfáradtan, erőtlenül, de közel sem szégyenteljesen kapott ki veterán ellenfelétől.

Hirdetés

Többször, több ízben megjegyeztem már eme oldalon, hogy nem vagyok az újrafeldolgozások heves ellenzője, mert egy történetet a kor aktualitásaihoz igazítva újra el lehet mesélni, amit az ifjabb generáció – újszülöttnek minden vicc új alapon – igényeihez mérten könnyen el lehet adni, ami egy hollywoodi stúdiófilmnél nem épp hátrány.

Ilyen szempontból abszolút ideális választás a Paul Verhoeven rendezésében készült és Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Total Recall – Az emlékmás, aminek trükkjeit sok helyütt már 1990-ben is megmosolyogták. Azonban 2012-es újrája, a fejlett XXI. századi trükk arzenál ellenére sem fog bevésődni a memóriánkba, de szerencsére új emlékekért sem kell elmennünk az egyik helyi Rekall központba.

Már csak azért sem, mert a film teljesíti azt az alapvető funkciót, amit elvárunk egy ilyen produktumtól. Szórakoztat. Közel sem maradéktalanul, hibák is akadnak benne szép számmal és az eredeti film rajongói is biztosan ízekre fogják szedni – és azt se lehet mondani, hogy minden alap nélkül – de manapság ritka az élvezetes sci-fi a mozikban, ami van, azt pedig meg kell becsülni.

A kritika folytatása a CineStar honlapján olvasható.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)