Hirdetés

Több száz dollárt fizettek azért, hogy egy fekete képernyőn nézhessenek egy virtuális popelőadót

|

Nem erre számítottak a rajongók, akik jegyet váltottak Hatsune Miku legutóbbi koncertjére.

Hirdetés

A különböző digitálisan létrehozott virtuális influenszerek korában annyira nem meglepő, hogy léteznek már úgynevezett Vocaloidok is, akik egyfajta virtuális előadóként, énekesként működnek. Ezek lényegében olyan szintetikus hangok, amiket dalszövegekkel és dallamokkal lehet táplálni, ily módon zenét csinálni - és igen - akár koncerteket adni.

Az egyik hatalmas népszerűségnek örvendő virtuális popbálvány nem más, mint Hatsune Miku, aki számos koncertet adott már az évek alatt. Ezen nemes alkalmak során Miku természetesen csak egy hologram formájában jelent meg színpadon, ám látszólag ez egy cseppet sem szegte a rajongók kedvét, rendre végigtombolták a koncerteket.

Hirdetés

Egészen Miku legutóbbi vancouveri fellépéséig, ami meglehetősen csalódáskeltőre sikeredett. Rendesen felhúzták magukat a rajongók, ugyanis hologram helyett lényegében egy nagyobb, fekete kijelzőn vetített videót kaptak, ami a beszámolók alapján elképesztően gagyira sikeredett.

Érthető volt a csalódottság és a felháborodás, nem beszélve arról, hogy igen borsos árat kellett fizetni azért, ha valaki "élőben" akarta látni Mikut. A korábbi koncertjeire az olcsóbb jegyek 55 dollár (nagyjából 20 ezer forint) körül mozogtak, míg a jobb helyekért olykor 150-200 dollárt (55-70 ezer forintot) is elkértek - itt is hasonló jegyárak lehettek.

A felbőszült rajongók elárasztották a közösségi média oldalakat, közzétették a koncerten készült anyagokat, közben pedig hangot adtak csalódottságuknak.

@kawhiney I love hatsune miku but for nearly 0 i didn’t expect to see a tiny screen :( #miku #hatsunemiku #mikuexpo #vancouver #concert #vocaloid #mikuexpo2024 ♬ original sound - Page ε(*´・ω・)з

Voltak olyanok akik egészen odáig mentek, hogy összedobták saját házilag barkácsolt hologramjukat.

Maga a jelenség első blikkre komikus lehet, amit az elképesztően fapados megoldás tesz teljesen morbiddá. Persze magával Mikuval nincsen komolyabb gond, látszólag megtalálta közönségét, viszont amikor a rajongók nyilvánvaló lehúzásába csap át a dolog, az a pofátlanság netovábbja.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)