Hirdetés

Todd Hollenshead interjú @ id Software

|

Az id Software elnök-vezérigazgatója, Todd Hollenshead újra falnak lett állítva, és addig kérdezgették, amíg mindent elmondott, amit csak lelkiismerete engedett. A terjedelmes interjúból csak a fontosabb momentumokat emelnénk ki. Szó esett például az aktuális trendekről. 2006 egyértelműen a szerepjátékok és online játékok éve lesz. Talán idén szorul először háttérbe az FPS műfaj. Todd szerint az első személyű lövöldözős játékoknak egyáltalán nem áldozott le, csupán egy kicsit fel kell kavarni az állóvizet. A hamarosan érkező Enemy Territory: Quake Wars is sok RPG elemet tartalmaz például. Egyébként az id következő projektje, és a Wolf új része is elsősorban Xbox 360-ra készül, s emellett PC-re is megjelenik majd. Szó esett arról is, hogy az általános tendencia szerint a játékok egyre rövidülnek, miközben azok ára változatlan. Erre Todd csak annyit mondott, hogy az árképzés egyáltalán nem tőlük függ. John Carmack pedig még korábban említette, hogy hamarosan nem lesz elképzelhetetlen akár százmillió dolláros költségvetésből játékot készíteni. Ennek oka elsősorban az, hogy nagyobb hollywoodi filmrendezők (Peter Jackson, Steven Spielberg) is komolyan érdeklődnek a játékiparban rejlő lehetőségek iránt. Todd ezzel nem ért egyet, fenntartással kezeli a filmekből készülő játékokat, hisz egyelőre egyik sem ért el kiemelkedő sikereket. Ami a legérdekesebb: az idei E3 kiállításon képviseltetni fogják magukat! Nem árulták el, mit mutatnak majd be, de azt üzenik, készüljünk fel :) A filmes karrierről annyit, hogy a Doom sikerei után erősen érdeklődnek a stúdiók a további licenszek iránt. Az id elsősorban a Wolfenstein megfilmesítésében gondolkodik. A QuakeCon 2006 még tényleg nagyon messze van, így egyelőre erről csak annyit mondtak, hogy ott is nagyobb változások lesznek, összhangban az egész cég stratégiájának átalakulásával.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)