Hirdetés

Todd Howard szerint elszúrták a The Elder Scrolls VI bejelentését

|

Öt évvel ezelőtt kürtölte világgá a Bethesda, hogy készül a széria következő felvonása, és azóta sem láttunk belőle semmit.

Hirdetés

Mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy a Bethesda műhelyében lassan, de biztosan formálódik a The Elder Scrolls VI. A cég legjobban ünnepelt sorozatáról van szó, így egy percig sem lehetett kétséges, hogy előbb vagy utóbb érkezik egy új epizód. Ezért is volt annyira meglepő, hogy Todd Howard és csapata fontosnak érezték 2018-ban egy teaser trailerrel megerősíteni ezt.

A rövid videó ugyan nem árult el semmit a tartalomról, de lerakta a hype alapköveit. Ez persze csalódáshoz vezetett, mivel 5 év telt el azóta, és még mindig nem tudunk semmit a játékról. Utólag belegondolva a bejelentés Todd Howard szerint is hiba volt.

Hirdetés

GQ-nak adott interjújában elmondta, hogy igazából nem is a bejelentés maga volt a probléma, hanem annak módja.

"Valószínűleg lazábban beszéltem volna róla."

Mi a szakmában tudjuk, hogy az előkészítési fázis nagyon messze van bármilyen játszható formától, de az egyszeri érdeklődő számára, ez nem egyértelmű, és az első trailer bemutatásakor a játék még csak ott tartott. Ha akkor a stúdió kreatív vezetője mindössze annyit mondott volna, hogy lesz új TES, de nem tudják még, hogy mikor, az jóval kisebb ellenérzést keltett volna az egyre türelmetlenebb rajongókban.

Az elmúlt években a Bethesda a Starfieldre fordította az erőforrásai túlnyomó részét, de a legutóbbi jelentések szerint már felpörögtek a The Elder Scrolls VI munkálatai. A játékról Howard egyelőre annyit mondott, hogy "a legnagyobb fantasy szimulátor lesz", amit csak el tudunk képzelni. A Baldur's Gate 3 után mi nagyon sok mindent el tudunk már képzelni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)