Hirdetés

Tomb Raider: Definitive Edition - mi lesz a PC-sekkel?

|

Lara Croft felturbózott változata hamarosan megérkezik az Xbox One és PS4 tulajokhoz, a PC-s tábor azonban kimarad a mókából.

Hirdetés

A Square Enix a decemberi Spike VGX keretein belül jelentette be, hogy készül a felcicomázott változat, amely amellett, hogy az összes DLC-t és számos meglepetést tartalmaz, valóban kihozza majd a next-gen konzolokban rejlő potenciált. A teljesen újradolgozott játék számos technikai újítást kap az Xbox 360/PS3 változathoz képest, ezért a kiadó teljes értékű játékként tekint rá, és eladni is teljes áron tervezik.

A javítások legtöbb eleme már az eredeti PC-s változatnak is része volt, ezért a rajongók nagy része talán joggal feltételezte, a PC-s Lara ingyenes patch-ként kapja majd meg az extrákat. Az Eidos fórumát rengeteg kérdés árasztotta el az elmúlt időszakban, így a stúdiónál úgy gondolták, érdemes lesz tisztába tenni a dolgokat, és egy GY.I.K. részben egyben megválaszolni mindent.

Itt derült ki, hogy míg az Xbox One és PS4 tulajok kedvéért a játékot teljesen újradolgozták, a PC-sek bizony nem örülhetnek ennyire. A Tomb Raider: Definitive Edition a next-gen konzolok kedvéért született, ezért az előző generációs eszközökön nyilván nem megvalósítható a frissítés, de a PC valószínűleg megbirkózott volna az átállással. A stúdió jelenlegi álláspontja szerint nem is terveznek PC-s javítást.

A fórumon nyilván hatalmas siránkozás kezdődött a bejelentést követően, de néhányan megpróbáltak megoldást találni a problémára. Sokak szerint a Deus Ex: Human Revolution esetében eljátszott Director's Cut jelentené a megoldást. Így aki korábban nem rendelkezett a játékkal, teljes áron megvehetné azt, akinek viszont már van egy példánya, az jelentős kedvezményekkel juthatna hozzá a felújított változathoz.

Szerintetek mi lenne az ideális megoldás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)