Hirdetés

Top 5 legjobb LEGO videojáték

|

Minden formájában imádjuk a LEGO-t, de a mi szívünkhöz legközelebb mégiscsak a LEGO videojátékok állnak. Vannak szép számmal, de nem csak a TT Games alkottott emlékezeteset; íme 5+1, amit mindenkinek bátran ajánlunk.

Hirdetés

Gondoltátok volna, hogy már 55 hivatalos LEGO videojáték létezik? A dán cég 1997-ben, a LEGO Islanddel a videojátékok világa felé is nyitni kezdett, és most sem telik el úgy év (vagy már-már évszak), hogy ne kapnánk egy új LEGO játékot. Bár manapság főleg a TT Games licencelt csodáival szórakozunk hosszú órákon át, azelőtt is kaptunk olyan címeket, amik valamilyen okból emlékezetesek maradtak számunkra. Hosszú mérlegelés után kiválasztottuk azt az ötöt, ami szerintünk a legjobb volt, és ha lehetőségetek nyílik rá, feltétlenül ki kell próbálnotok.

LEGO City Undercover

A LEGO City Undercover több okból is kakukktojás a TT Games játékai között, ugyanis ez azon kevesek egyike, ami nem konkrét licencet használ, hanem a LEGO City szettekből építkezik, illetve ez az egyetlen játék, ami sokak nagy bánatára Wii U-exkluzívként jelent meg. Egy kicsit olyan volt, mint egy LEGO GTA, csak kevesebb erőszakkal: szabadon bejárhattuk a várost, és nem egy bűnözőt, hanem egy beépített zsarut, bizonyos Chase McCaint irányíthattuk. A LEGO játékokra jelemző rengeteg karaktervariációt főleg álruhákkal oldották meg. A Wii U GamePad lehetőségeit tökéletesen kihasználta, de ha egyszer lehetőség adódik rá, szeretnénk, ha akár a kapcsolódó funkciók nélkül, de más platformokra is megjelenne.

 

LEGO Racers 2

Egy igazi klasszikus, ami remélhetőleg senkinek nem maradt ki. A 2001-ben megjelent játék nagyban hasonlított a többi „karting” stílusú autóversenyhez, csak épp LEGO-csavarral. Különböző világokban versenyezhettünk alapból elérhető vagy általunk tervezett járművekkel, aminek ugyan voltak korlátai (a világokban csak azzal az autóval mehettünk, amit azok elején választottunk), mégis ez volt az a szükséges plusz, ami miatt igazán LEGO-snak érezhettük. A legjobb talán az volt, amikor szétlőttük valaki járművét, és neki gyalog kellett tovább rohannia legalább a legközelebbi „szervízműhelyig”.

 

LEGO Star Wars: The Complete Saga

A licencelt játékok áradása a LEGO Star Wars-zal kezdődött el, majd a LEGO Star Wars II-vel folytatódott, és még mielőtt a TT Games továbblépett volna a LEGO Indiana Jonesra, megjelent az imént említett kettőt összefogó LEGO Star Wars: The Complete Saga. Érthető, hogy miért épp a Csillagok háborúja franchise-zal kezdték: már-már megszámlálhatatlan mennyiségű LEGO Star Wars készlet kapható, a mini űrhajókat rejtő bolygóktól a kisebb csatajeleneteken át a korábbi toplistánkon szereplő Halálcsillagig, úgyhogy biztosra mentek, és mint az látható, be is jött. A LEGO Star Wars játékok mindig emlékezetesek maradnak, bár összehasonlítva a maiakkal már találhatunk hiányosságokat, de aki szereti a szériát, egyszerűen nem hagyhatja ki.

 

LEGO Chess

A LEGO sakkjáték még azokat is képes volt magához vonzani, akik egyébként nem tudtak sakkozni. A készítők okosan beépítettek egy vicces, laza oktatómódot is, amiben a Sakk-király magyarázta el a játék alapjait. A sztori módban kétféle téma közül választhattunk (western és kalózos) és feladatokat kellett teljesíteni (a meccsek megnyerésével, persze). Az egészet animációk színesítették, melyektől igazán egyedivé vált.

LEGO Marvel Super Heroes

Egy kicsit fura, hogy a Marvel és a LEGO nem lovagolta meg a Bosszúállók körüli felhajtást, és ahhoz képest egy évvel később, csak 2013 végén jelent meg a LEGO Marvel Super Heroes, de amennyi Marvel filmet kapunk mostanában, egy ilyen játék tulajdonképpen mindig aktuális. A Marvel univerzum karaktereinek viselkedését, képességeit egyesével elkészíteni nem kis munka lehetett, de a szuperhősök és szupergonoszok közül sikerült 150-et a játékba préselni. Ehhez hozzátesz még az, hogy a széria ezen résszel debütált az új konzolokon, és nagy meglepetésünkre tényleg jelentős különbségeket lehetett észrevenni, főleg a fényeffektekben. Az épületek között átszűrődő nap láttán már a város darabokra szedése sem volt olyan fontos.

+1 The LEGO Movie Videogame

Bár a legjobb öt közé ilyen-olyan okokból nem férhetett be, érdemes említést tenni a LEGO kaland filmhez kapcsolódó játékról is, amiben tulajdonképpen konkrétan a filmet játszhattuk végig, egy az egyben kivágott átvezetőkkel. Ez volt az első olyan LEGO cím, amiben a filmhez hasonlóan tényleg minden LEGO-ból készült, de ami miatt tényleg nem tudtuk kihagyni, azok a felvonultatott karakterek: irányíthatjuk Shakespeare-t, Kleopátrát, Abraham Lincolnt, Gandalfot, egy múmiát vagy egy jetit is. Lehet, hogy volt olyan LEGO játék, amiben több karakterrel találkoztunk, de efféle változatosságot egyik sem kínált.

Ha inkább a valóságban építenél, látogass el a LEGO Technic weboldalára!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)