Hirdetés

Történelmi képgaléria az MTI-től

|

Több, mint 40 ezer történelmi jellegű, nagyértékű fotó publikálásába kezd az MTI.

Hirdetés

Jelentős mennyiségű fénykép digitalizálásába fog a Magyar Távirati Iroda, norvég segítséggel. A szerződés aláírása még kedden megtörtént, így semmi akadálya, hogy a nagyszabású munka elkezdődhessen.

A projekt elsődleges célja az, hogy a Magyarországon legnagyobb, és legkiterjettebb fotóarchivummal rendelkező MTI képgyűjteményét digitális formába öntve a legszélesebb körökben lehessen felhasználni – nagyjából a 13 milliós képarchívum egy részéről van szó. Persze eddig sem tétlenkedett az MTI, ezidáig 100 ezer fotót sikerült archíválniuk.

2009 áprilisától 2011 áprilisáig tart a program, ez idő alatt 40 ezer fotót szándékoznak új köntösbe bújtatni, retusálni, korrigálni, sőt, mellé még képaláírásokat kreálni, illetve angolról magyarra fordítani.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)