Hirdetés

Toy Story Mania! - PC teszt

|

Teszteltük a Toy Story Mania! PC-s verzióját.

Hirdetés

Ki ne emlékezne Woody, a cowboyfigura és Buzz, a csúcsszuper csillagharcos kalandjaira? Szinte mindenki, hiszen amikor 1996-ban bemutatták a magyarországi mozikban, hatalmas sikert aratott. Nem véletlen hiszen a Pixar Animation Studios  és a Walt Disney Pictures közös produkciója volt a filmtörténelem első, teljes egészében számítógéppel alkotott egész estés mozifilmje.

A nagy siker miatt szinte magától értetődő volt, hogy elkészül a folytatás is, Toy Story 2 - Játékháború címmel, ami 1999-ben jött ki, s már készül a harmadik epizód is, amiről egyelőre csak annyit tudni, hogy 3D-s verzióban is megtekinthető lesz:  előreláthatólag 2010 nyarán kerül a mozikba.

Addig is a film előszeleként  a  Disney előhozakodott egy játék-megközelítéssel, Toy Story Mania! címmel, amelynek különlegessége szintén a 3D-s technikában rejlik, de erről majd később. A játék természetesen a fiatalabb korosztályt és a családokat célozza meg, ezért ne is számítsunk túlzottan bonyolult feladatokra.

Válasszunk eme nehéz feladatokból!

Belépés után rögtön a filmből már jól ismert szobában találjuk magunkat, ahol először egy sárga játékmagnó „elkéri” a nevünket, majd ha ezzel megvagyunk, előtűnnek a minigame-ek. Több verzió közül választhatunk: van például Story Mode, ahol folyamatosan kapjuk egymás után a különböző ügyességi feladatokat, vagy a Free Play, ahol saját magunk választhatjuk ki, hogy melyik megközelítéssel szeretnénk játszani.

A Toy Story Mania! lényege igen egyszerű: a vidámparkokból már jól ismert játékok, mint például a céllövölde , a karikadobálás, a lufipukkasztós verseny, vagy épp a játékhorgászat kerülnek terítékre, melyekbe a film különböző szereplői kalauzolhatnak el minket. Így eshet meg az is, hogy karikákat kell dobálnunk egy űrdíszletben rakétákra,bolygókra és kicsi zöld földönkívüliekre; fa-, felhő-, virág, vagy épp bárányformájú lufikat pukkaszthatunk ki vagy épp egy farmon tojással kell eltalálnunk a papírból készült háziállatokat.

Mindegyik játék elején megkapjuk a feladatokat, hogy miből, mennyit kell eltalálnunk, kifognunk vagy kipukkasztanunk és az is kiderül, hány pontot kell összegyűjtenünk.  Akkor mehetünk csak tovább a következő pályára, ha a feladatokból legalább kettőt teljesíteni tudunk. Persze az a legjobb, ha mindegyik sikerül, hiszen a pontokért jutalom jár, be tudjuk őket váltani matricákra, amiket különböző témájú matricásalbumokba be tudunk ragasztani, természetesen virtuálisan.

Hol a szemüvegem?

Sztorimódban egy bizonyos idő után a játék átvált 3D verzióba, amit a termékhez mellékelt 3D-s szemüveggel tudunk kiélvezni maximálisan, de ha ehhez nincs türelmünk,akkor a free play módban már előre kiválaszthatjuk ezt a verziót is. Akkora élményt persze ne várjunk mint egy ilyen típusú mozinál, de a gyerekek számára biztosan kiváló szórakozást nyújt majd.

Nagy hátránya a játéknak, hogy az állítólagos autosave módja egyáltalán nem érzékelhető, hiszen ha például a fent említett sztorimódban vagyunk, és már jó pár feladatot elvégeztünk, majd kilépünk, akkor az egész úgy ahogy van elveszik, ami kellőképp idegesítő lehet, még egy hat éves gyerek számára is.

Játsszuk, amíg a film el nem jő'

Mindent összevetve: a Toy Story Mania! nagyon aranyos kis dolog, kisebb-nagyobb hibákkal, igazi családi, vasárnap délutáni szórakozás. Ezért egyértelmű, hogy a játék megtekintése és kipróbálása 12 éven felülieknek csak kisgyermekek felügyeletével ajánlott!

 

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)