Hirdetés

Tragikusan fiatalon elhunyt a Ubisoft vezető fejlesztője

|

A Beyond Good and Evil 2 élére kinevezett Emile Morel mindössze 40 éves volt.

Hirdetés

Nagy veszteség érte a Ubisoftot és a játékipart, váratlanul elhunyt Emile Morel, a francia kiadó veterán munkatársa. A lesújtó hírről munkatársa számolt be a LinkedIn-en, M. Gabrielle Shrager szerint Morel nagy becsben tartott kolléga volt, akivel kiváló játékokat készítettek, és együtt csinálták végig az elmúlt több mint tíz évet, a jó időszakokat és a rosszakat is.

Emile Morel mindössze 40 évet élt, ebből 14-et töltött a Ubisoft kötelékében, egészen pontosan a Ubisoft Montpellier csapatánál, amelyhez 2009 júniusában csatlakozott. Részt vett a Rayman Legends fejlesztésében is, ezt a Beyond Good and Evil 2 követte. A hányatott sorsú projekt idén veszítette el kreatív rendezőjét Jean-Mark Geffroy személyében, februárban nevezték ki az addig őt segítő Morelt a helyére. Morel halálának körülményei nem ismertek, és egyelőre a kiadó sem nyilatkozott, bár a LinkedIn-bejegyzést elsőként észlelő amerikai IGN megkereste ez ügyben. 

Hirdetés

A 2017-es E3-on leleplezett Beyond Good and Evil 2 a Ubisoft leghosszabb ideje futó projektje, több mint másfél évtizede fejlesztik, amivel megdöntötte a Duke Nukem Forever rekordját. Azt nem tudjuk, hogy Morel vezénylete alatt milyen irányba haladtak tovább a munkálatok, mivel a kiadó egyáltalán nem kommunikál a játékról túl azon, hogy néhány évente cáfolja, hogy törölte volna. A kollégájától búcsúzó Shrager úgy fogalmazott, hogy Emile roppant büszke volt a Beyond Good and Evil 2-re, az űrmajmokra és a csapattársaira.

Emile Morel
Emile Morel

Nyugodjék békében.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)