Hirdetés

Troy Baker és Nolan North meséltek a DiRT 5-ben betöltött szerepükről

|

A két színész a hamarosan megjelenő versenyjáték két legfontosabb figuráját hívja majd életre, most pedig elárultak néhány dolgot arról, hogy hogyan is készültek ezek a karakterek.

Hirdetés

Nagyjából teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy Nolan North és Troy Baker a videojátékos szinkronszínész szakma két legnagyobb sztárjának számít. Míg North olyan karaktereknek kölcsönözte a hangját, mint Desmond Miles (Assassin's Creed) vagy Nathan Drake (Uncharted), addig Baker például Joelt (The Last of Us), Pagan Mint (Far Cry 4) vagy Revolver Ocelotot (Metal Gear Solid V) szólaltatta meg. 

A hamarosan megjelenő DiRT 5-ben mindketten fontos szerephez jutnak, hiszen a főhős mentorát és legnagyobb ellenlábasát alakítják. Most erről a munkáról meséltek egy kicsit, és hogy hogyan jöttek létre karaktereik.

Hirdetés

Troy Baker a főhős mentorát Alex "AJ" Janiceket szólaltatja meg, és elmondása szerint számára a legfontosabb az volt, hogy a karakter ne egy beszélő HUD legyen:

"Az egyik dolog, amit mindig is utáltam gamerként, amikor a mentor csak egy beszélő HUD, értitek? Az információ ott van kiírva a képernyőn, neked mégis el kell mondanod azt, ez elég fárasztó."

Éppen ezért elmondása aszerint AJ nem csak abban segít majd, hogy hogyan nyerjünk meg egy versenyt, de abban is, hogyan építsünk a karrierünket. Ahelyett, hogy sima játékmechanikai segítségekkel látna el, inkább fontos tanácsokat ad, ezzel pedig sokkal közelebb kerül majd a játékosokhoz.

Nolan North az érme másik oldalát testesíti meg, hiszen ő lesz Bruno Durand, egy brit versenyző legenda, aki nem bánik majd kesztyűs kézzel a játékosokkal. Emellett viszont szerinte a karakter sokkal rétegeltebb lesz egy átlag játékos gonosznál.

"Talán a kezdetekben nem kedveled majd Brunót, főleg azért, mert nagyon szereted AJ-t, azonban ahogy haladsz, rájössz, hogy ő mindössze más. Ő nem igazán jó az emberekkel, hiszen kizárólag a versenyzéshez ért - emiatt pedig egy kis együttérzést is támadhat irányába."

Mindkét színész elmondta, hogy munkájuk jelentős részt improvizálásból állt, ugyanis a stúdiótól megkaptak egy hatalmas "bibliát" arról, hogy mit kell tudni a karaktereikről, milyen emberi kapcsolataik vannak, mik befolyásolták a múltjukat, ezek alapján pedig olyan mértékben fel tudtak készülni, hogy szinte nem is volt szükségük rendezői utasításokra.

A DiRT 5 november 6-án lát napvilágot PC-n, PS4-en és Xbox One-on, azonban megjelenésükkor azonnal érkeznek a next-gen konzolokra is, jövőre pedig a Google Stadia kínálatába is bekerül.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)