Hirdetés

Túl nagy falat a Dragon's Dogma 2 a PlayStation 5-nek és az Xbox Series X-nek

|

A jelek szerint elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor már erősebb konzolokra van szükség ahhoz, hogy elfogadható minőségben futtassuk az AAA kategóriás játékokat.

Hirdetés

Egyelőre úgy fest, hogy a Dragon's Dogma 2 a 2024-es év egyik legfontosabb megjelenése lesz. A Capcom az elmúlt pár évben csak úgy szórta ránk a jobbnál-jobb címeket, de a szerepjáték kategóriát régóta nem érintette a japán kiadó. Ez hamarosan változik, de nem biztos, hogy mindenkinek felhőtlen élményben lesz része.

Kiderült ugyanis, hogy a játék konzolos változatai nem rendelkeznek majd a generációban alapvetésnek számító teljesítmény vagy minőség móddal, sem bármilyen hasonló grafikai opcióval. Ráadásul a képfrissítést illetően is megosztó döntést hoztak a fejlesztők.

Hirdetés

Ezeket egyenesen Hideaki Itsuno, a játék rendezője nyilatkozta a Game Informernek adott interjú során.

"Nem korlátozzuk a képkockák számát, az a célunk, hogy a játék 30 fps fölötti vagy a körüli teljesítményt produkáljon. Ez igaz a konzolokra is. Vannak egyes opciók, melyeket ki-be kapcsolhatunk, de nincsenek különböző grafikai módok."

Ez azért hangzik elgondolkodtatóan, mert amikor egy stúdió a 30 fps-t célozza, akkor általában le is korlátozza a képfrissítést másodpercenként 30-képkockára, hogy a lehető legegyenletesebb látványt kaphassuk. Az elmúlt órákban megjelent beszámolók szerint a PS5-ös verzió néhol 25 fps-ig is lecsúszott, ami nem tölt el bennünket végtelen bizalommal.

Lehet, hogy érdemes lesz a Dragon's Dogma 2 megvásárlásával kivárni az első technikai elemzéseket. A PC-s verzióhoz is kemény hardverre lesz szükség, de ott a DLSS3 valószínűleg sokat könnyít majd a futtathatóságon. Sajnos az FSR- vagy az XeSS-támogatás integrálásáról egyelőre nincsenek hírek.

Megszólaltak viszont a Digital Foundry szakértői is a témában, akinek a ResetERA-n és az X-en olvasható bejegyzései alapján a jelenlegi generációs konzolok processzora a szűk keresztmetszet, és emiatt lehetetlen belőlük 60-fpst kisajtolni, de ennek a fele is nehézségekbe ütközik. Series X-en a VRR-támogatás segíthet korrigálni az fps-ingadozást, de PlayStation 5-ön ilyesmire nem számíthatnak a vásárlók. Szóval hol is vannak azok a félgenerációs hardverfrissítések?

A Dragon's Dogma 2 2024. március 22-én jelenik meg PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)