Hirdetés

Túl pajzán volt a Microsoftnak, ezért törölték egy játék már kész xboxos kiadását

|

Nem sikerült megegyezniük a feleknek, ezért kimaradnak az xboxos felhasználók a Gal Gun visszatéréséből.

Hirdetés

Vannak bizonyos megkötések, amelyekhez tartaniuk kell magukat a játékfejlesztőknek, ha adott platformon keresztül el szeretnék juttatni alkotásukat a közönséghez. A minőségi kritériumok még nem tartoznak ide, ellenben van a pikáns tartalmaknak az a szintje, ami már fennakad egy-egy kapuőr szűrőjén.

Ilyen a 2011-ben Xbox 360-on debütált, majd rá egy évvel később PlayStation 3-on is bemutatkozott, és kizárólag Japánban forgalmazott Gal Gun című rail shooter, amelyben a játékos célkeresztjébe szemrevalónak megrajzolt diáklányok kerültek. A főszereplő feromonnyilakkal(!) sorozta meg az utána vágyó leányzókat, míg azok végül euforikus állapotba nem kerültek.

Hirdetés

A tizedik évforduló alkalmából világszerte elérhető lesz 2021. február 12-étől PC-re és Switchre a feljavított és lokalizált remaster Gal Gun Returns címmel, és egészen mostanáig úgy volt, hogy Xbox One-on (a visszafelé kompatibilitás révén pedig Series X|S konzolokon) is átadhatjuk magunkat az élménynek.

Az Inti Creates tweetje azonban szertefoszlatta ezeket az álmokat, ugyanis ebből megtudhatta a műértő közönség, hogy kukában landolt az xoboxos változat, holott már teljesen elkészült. Noha a fejlesztők nem fogalmaztak egyértelműen, döntésüket azzal indokolták, hogy másképp nem tudták garantálni, hogy minden támogatott platformon konzisztens maradjon az élmény.

Valószínűleg nem arról van tehát szó, hogy a Microsoft kategorikusan elzárkózott az elől, hogy felengedje az Xboxra a Gal Gun Returnst (elvégre az elődje épp a redmondiak konzolján látta meg először a napvilágot), inkább bizonyos változtatásokat kérhetett, mint hajdanán, hogy keretek közé szorítsák a kukkolásra alkalmas szabad kameramozgást. Akkor egy patch volt a megoldás, ám ezúttal nem jutottak egyezségre a felek.

Ti sajnálnátok, ha kimaradnátok ebből?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)