Hirdetés

Turning Point: Fall of Liberty előzetes

|

A nácik lerohanták és leigázták Amerikát – mivel Super Mario, a vízvezeték szerelő szabadságon van, csak egy építőmunkás segíthet

Hirdetés

A PC-s játékosok előtt még teljességgel ismeretlen Spark Unlimited csapata egy igen érdekes alkotással kíván betörni a piacra. A több szempontból is a Freedom Fighters-re hajazó Turning Point egy alternatív történelmi szálat dolgoz fel: Churchill 1932-ben merénylet áldozata lesz, ez a veszteség pedig olyan hatást gyakorol a szövetséges erőkre, hogy elveszítik a második világháborút. Hitler Európa korlátlan ura lesz, okkupálja Oroszországot, majd ingatag lábakon álló szövetséget köt Japánnal. Amerika nem törődik a veszéllyel - egészen addig, amíg az az ajtón kopogtat. A nácik végső célja ugyanis az Egyesült Államok meghódítása, s mivel a védők nem készültek fel megfelelően, hamar összeomlanak. Minden idők leghatalmasabb hadműveletének sorra áldozatul esnek Amerika nagyvárosai, Washington, New York és Manhattan virágzó metropoliszból hamarjában lángoló pokollá változik. Dan Carson, egy egyszerű építőmunkás a tűzvonal közepén ragad számos sorstársával együtt, és kénytelen végignézni, ahogy az inváziós alakulatok megszállják szeretett városát. A háború innentől kezdve személyes ügyévé változik, és ellenállók kicsiny csoportjával együtt gerillaharcosként küzd saját országa szabadságáért. A fogadóirodák nyilván nem túl nagy oddsot adnának Dan és maroknyi társának győzelmére a világ legnagyobb hadseregének ellenében...


Szabadságharcosok
Fentebb említettem már a Freedom Figthers-t, ami valószínűleg igen komoly ötletforrásként szolgált a Sparknak is. Amerika megszállása, és egy egyszerű ember hőssé válása volt a fenti játék központi motívuma is, a legnagyobb különbséget azon a ponton találhatjuk, hogy a Turning Point stílusát tekintve egy szimpla FPS. Hősünk ezúttal többségében magányos harcos, nem lesz részletes csapatirányítás, esetleges társainkat pedig az AI kezeli majd. Gerillaháborúnk kicsiben kezdődik: apró rajtaütésekkel, szabotázsakciókkal kell gyengítenünk a nácikat. Eleinte, megfelelő arzenál híján, gyakran kényszerülünk majd közelharcra: itt olyan mulatságos jelenetekre is számíthatunk, mint hogy az ellenséget a saját puskájával vágjuk orrba, vagy a fejét beépítjük a közeli falba (német kell a házhoz...).


Felfegyverkezve
Dan a történetben előrehaladva egyre képzettebb harcossá válik, új fegyverek használatát tanulja meg, és így egyre nagyobb szabású hadműveleteket vihet véghez. Terveink megvalósításához gyakran a környezeti tényezőket is be kell majd vetnünk: egy konvoj megsemmisítéséhez a frontális támadás helyett olykor például célszerűbb lehet egy okos húzással a nyakukba omlasztani a szemközti épületet. Érdekes ötlet az emberi pajzs is, egy német fejéhez pisztolyt szorítva sakkban tarthatjuk társait, így akár a leghúzósabb szituációból is kimenekülhetünk. Szabadságharcunk három nagyobb helyszínre terebélyesedik ki, New York és Washington után a végső állomás a porig rombolt London lesz. A korhű, Unreal Engine 3 hajtotta városok mellett még egy fontos hangulati elemmel operál a Turning Point, a zenét az a Michael Giacchino szerezte, akinek a Lost, az Alias, és a Mission Impossible III dallamait is köszönhetjük.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)