Hirdetés

UEFA Euro 2016 teszt - sima győzelem

|

Megkaptuk a Pro Evolution Soccer 2016 ingyenes, Európa-bajnokságra fókuszáló kiegészítőjét, az UEFA Euro 2016-ot, amelynek bizony vannak szép pillanatai.

Hirdetés

A magyar válogatott harminc év után végre kijutott egy világeseményre, mi több, bekerült a legjobb 16 közé. Ha pedig úgy alakult, hogy az ember futball- és videojáték-rajongó is egyszerre, vesse bele magát a PES legújabb kiegészítőjébe, amely elhozza nekünk a nyári Eb legszebb pillanatait. Így tettem én is. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy a cikk végén található pontszám kizárólag a kiegészítőre vonatkozik, hiszen a PES 2016 játékmenetét már annak idején leteszteltük.

 

Irány Franciaország!

Ingyenesen tölthetjük le a kiegészítőt, ami szerencsére folytatja az elmúlt évek trendjeit a nagy focitornákat illetően, hiszen például a világbajnokság is ingyenes kiegészítőként került bele a konkurencia programjába. A legfrissebb javítócsomaggal együtt automatikusan települt az Eb, semmi külön teendőnk nem volt vele. Itt az Eb-re ténylegesen kijutott 24 helyett 34 válogatottat találunk; a tíz ráadáscsapat pedig: Szlovákia, Szerbia, Skócia, Norvégia, Hollandia, Izrael, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Dánia és Bulgária. Természetesen nem fontos az Eb igazi, kisorsolt leosztásában játszani, mi magunk is összeállíthatunk különböző csoportokat, illetve amennyiben a már említett extra tíz csapat egyikét kiválasztjuk, az bekerül valaki helyett valamelyik csoportba. A menü továbbra is tipikus PES, nem sokat változott, számomra továbbra is sokkal áttekinthetetlenebb, mint a vetélytársé.

Almeidával biztos nyerünk

Mindig is kényes kérdés volt a PES szériában bizonyos csapatok licence. Ezúttal a különböző válogatottakban lévő játékosok úgy 90 százalékban megegyeznek azokkal a valós játékosokkal, akik tényleg bejutottak a végleges Eb-keretbe és ezzel együtt az Európa-bajnokságra, azonban a felosztás nem teljesen naprakész. Ezt nem is értem, hiszen elég könnyű lenne orvosolni a hiányosságokat egy sima patchcsel. Az elmúlt hetekben sok játékos sérült meg és maradt ki végül a szűkített keretből, de ezekre az apró változásokra a PES egyelőre nem készült fel. Elképzelhető, hogy idővel még kijavítják ezt, de megmondom őszintén, egy kicsit szkeptikus vagyok.

Illetve egy-két furcsa játékos is bekerült a játékba, itt van például a magyar válogatottban Almeida, akiről én még soha életemben nem hallottam, úgyhogy ilyen alapon a többi válogatottba is bekerülhettek "újoncok", nem ellenőriztem le a 24 csapat minden játékosát. Érdekes, hogy a játékosok arca viszont mennyire döbbenetesen ki van dolgozva. A képeken is lehet látni, hogy még a magyar válogatott játékosai is nagyon realisztikusak. Pedig ezt a fajta igényes bánásmódot legtöbbször a mi játékosaink nem kapják meg. Egyedül Király Gábor mackónadrágját hiányoltam, ez már nagyon régi hiányosság mind a FIFA-ban, mind a PES sorozatban. A menük dizájnját nem vitték túlzásba, egyszerűen lecserélték Eb-s képekre a háttereket, de ezen túl nem kényeztetnek semmilyen extra hangulati elemmel. Azonban rendkívül jó zenék szólnak a meccsek előtt felvezetők gyanánt.

Természetesen a PES a tavalyi megjelenése óta sok kis apró finomhangoláson esett át a különböző patcheknek hála, és ahogy említettem, ez a kiegészítő is egy javítócsomag része, így aki fél évig nem játszott a játékkal, de most az Eb miatt visszatérne, annak feltűnhet a játékmenet csiszolódása. A régi vitában, miszerint FIFA vagy PES, továbbra sem szeretnénk állást foglalni, azonban aki szereti a PES-t, és megvan neki a játék, mindenképp érdemes a nyáron pár Eb-meccset is lejátszania.

UEFA Euro 2016
Kiváló lehetőség újra vagy előre lejátszani az Eb meccseit.
Ami tetszett
  • Nagyon profin kidolgozott arcok
  • A magyaroké is
  • Jó zenék
Ami nem tetszett
  • Pár oda nem illő játékos
  • Nem naprakész keretek
  • Túl sok extra EB videót nem kapunk
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)