Hirdetés

Úgy tűnik, készül a DayZ 2

|

Nyilvánosságra került hivatalos dokumentumok árulkodnak arról, hogy a túlélőjáték folytatást kap.

Hirdetés

Az egyik első korai hozzáféréssel elérhető játék volt a DayZ, ami egy ArmA 2-höz készült modból vált önálló alkotássá. 2013 decemberében jelent meg első változata, aztán öt éven át a Steam Early Access programjának részeként, félkészen volt játszható, majd ezt követően megjelent konzolokra is.

Bár volt, hogy nagyon súlyosan lezuhant PC-n az egy időben játszók száma, napjainkban többen pörgetik, mint valaha: míg megjelenésekor 45 ezerig jutott, aztán folyamatosan csökkent az érdeklődés iránta, 2023 januárjában új rekordot sikerült beállítani 63040 egyidejű játékossal, és az elmúlt 30 napban is 59394 volt a csúcs.

Hirdetés

Ennek ismeretében nem meglepő, hogy a Bohemia Interactive már dolgozik a folytatáson. Az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán zajló vizsgálatok során számos belső levelezés nyilvánosságra került, köztük egy olyan, ami a Bohemia múltját foglalja össze és a stúdió készülő játékait listázza: az ArmA Reforgedot, az ArmA 4-et és a DayZ 2-t.

Sajnos ennél több infót nem tudtunk meg, így az sem ismert, milyen változtatásokkal, újításokkal kívánnak újszerű élményt nyújtani. Az viszont valószínű, hogy a PC Game Passba nem kerül majd be: a Bohemia nem lelkesedik a szolgáltatás iránt.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)