Hirdetés

Új Harry Potter film, Mortal Kombat élőben és Ouye, a kamukonzol - mi történt a héten?

|

A hét elején sötétségbe borult Budapest belvárosa, de minket ez sem gátolt meg abban, hogy a legfrissebb híreket szállítsuk nektek. Szedjük össze együtt, mi is történt az utóbbi hét csodás napban.

Hirdetés

Izgalmakkal teli hetet tudhatunk magunk mögött. Nem elhanyagolható tény, hogy hétfőn kis túlzással leszakadt az ég és az esőnek hála sokan akár napokra is a középkorban ragadtak. Én is elfelejthettem két napon át az áram és az internet előnyeit, ezért meg kellett tapasztalnom, milyen elsőnek érkezni reggelente a szerkesztőségbe, ott ugyanis volt elektromosság és élet. Persze azóta már helyreállt a rend, így végre a lámpával bevilágított lakásomban tudnom összeszedni nektek a hét legfontosabb eseményeit. Lássuk mi történt a héten és haladjunk együtt egy olyan boldog kor felé, ahol a gyerekek a játékokkal tanulhatnak.

A négy napos hosszú hétvége miatt korábban érkezett el hozzátok HP és a GameStary Hype, melyből többek között azt a vidám hírt is megtudhattátok, hogy megjelent a GameStar magazin legfrissebb, 2015/08-as lapszáma, olyan remek teljes játékkal mint az indokoltan hosszú című Guacamelee! Super Turbo Championship Edition. Kis személyes infó: nekem ez volt az első játékom, amit az Xbox One-om megvásárlása után végigtoltam, és csak annyit mondok, hogy olyan címeket tolt parkolópályára nálam mint az Assassin's Creed IV Black Flag. Ha eddig nem lestétek volna meg az eheti adást, itt és most még gyorsan bepótolhatjátok. Ígérem, nem lesz bünti, de akkor tessék hamar a nagy Play gombra kattintani.

És most őszintén: HP nem olyan itt, mint egy lecsúszott táncdalénekes?

Na de nézzük a híreket inkább.

A varázsló és az android és a War Boy bemennek a bárba

Elkezdődtek az új Harry Potter mozi forgatásai. Az előzményfél a varázslótanoncok egyik tankönyvének szerzőjét mutatja be, főszerepben az Oscar díjas Eddie Redmayne-t láthatjuk majd. Az utóbbi időben megszokhattátok, hogy nem telhet el hét anélkül, hogy valamilyen új hírt kapnánk a messzi messzi galaxisról. Ezúttal is akadt bőven Star Wars-os tartalm a GSO-n, hiszen megmutattuk nektek a Star Wars: Az ébredő erő első hivatalos társasjátékát és a Star Wars Battlefronthoz is érkezett két érdekes anyag, melyekből kiderült, hogy festene a játék Cryengine alatt, illetve az is, hogy mindenki kedvenc fejvadászát, Boba Fettet nerfelni kellett még a megjelenés előtt. Kemény az élet a Star Wars világában, elég csak Luke eltitkolt Dagobah rendszerben tett útjára gondolnunk.

Az új Mad Max film kapcsán egy remek videó futott be, melyen azt élhetjük át, milyen is lenne a posztapokaliptikus kaland, ha gokartokon száguldanának a szereplők és paintball puskákkal szórnák egymásra az áldást. A hamarosan érkező Mad Max videojátékhoz pedig érkezett egy interaktív trailer, mely csepegtet egy kicsit abból a temérdek pusztításból ami szeptemberben vár majd ránk.

Filmes hír továbbá, hogy mozi készül Jonny Quest kalandjaiból is. Kölyök koromban én imádtam ezt a mesét, külön öröm, hogy a készítők az eredeti, 60-as években megjelent rajzfilmet veszik alapul és nem az újabb verziót, ahol Jonny már a cybertérben zúzott pajtásaival. Jim Carrey és Hugh Jackman teljesen megőrült, mi viszont boldogan nézünk meg még sok ehhez hasonló ökörködést tőlük.

Olvashattatok egy kritikát Az ajándék című filmről is, valamint kiderült, hogy a Hitman: Agent 47 rosszabb mint egy fejlövés. A Suicide Squad stábtagok gondoltak egy nagyot, és felettébb kreatív tetkót varrattak magukra. Sajnos két szomorú hírünk is akadt a héten. Elhunyt Yvonne Craig, az eredeti Batgirl, valamint Lenny B. Robinson, a gazdag Batman, aki beteg gyerekeket látogatott.

Megkérdi a csapos: Szerintetek jó a Windows 10?

Az új Windows operációs rendszer kapott már hideget és meleget is. Legutóbb arról érkeztek hírek, hogy a Windows 10 felkutatja és kegyetlenül levadássza a gépünkön található kalóz szoftvereket. Azóta árnyalták a helyzetet és eszerint felfokozott biztonság elvileg csak a Windows Store és az Xbox Live felügyeletére szolgál. Rengetek hardveres érdekességet is olvashattatok nálunk az elmúlt napokban. Megtudtuk, hogy a Nintendo egy optikai meghajtó nélküli konzolt tervez. Kiderültek részletek az Nvidia GTX 950-ről, mely a MOBA-játkosoknak különösen érdekes lehet. Elkészült a Project Morpheus, már csak játékokat kellene fejleszteni rá. Megtudtuk, hogy a Steam Machine alvó üzemmód nélkül érkezik. Átfogó cikkünkből pedig kiderül, mire is képesek a 20 ezer forintos processzorok. Elképzelhető, hogy az erdeti Xbox játékai is futtathatóak lesznek Xbox One-on. A hét legnagyobb vicce kategóriát egyértelműen az Ouye konzol nyerte, mely ötvözi a PlayStation 4 külsejét, az Xbox One kontrollerét és a világ összes pofátlanságát.

Akkor bejött Scorpion és kitépte mindenki gerincét

A különféle videojátékokat életre keltő videók között vannak remek darabok, többek között az az élőszereplős FPS is remekül sikerült, amit a héten mutattunk nektek, de a keddi Mortal Kombatos anyag mindent felülmúlt amit eddig láttunk. Élőben tényleg gyomorforgatóak a kivégzések, de ha bírjátok a vért, akkor mindenképpen nézzétek meg ezt a videót.

Kedélyesebb vizekre evezve pedig lessétek meg, egy profi cosplayes hogyan alakul át a StarCraft játékok Kerriganjévé. Ezután garantált a vidámság, ha megnézitek Vault Boy profilját a Tinderen. Ha valami nosztalgiával vegyes szépségre vágytok, akkor az Unreal Engine 4-es Metroidot ajánlom a figyelmetekbe.

DLC hegyek, hová legyek?

Megérkezett a The Witcher 3: Wild Hunt utolsó DLC-je és megismertük a Batman: Arkham Knight - szeptemberi DLC-it is. Hatalmas frissítést kapott a DriveclubLeague of Legends életébe sok újdonságot hoz a 5.16-os patch. A LoL egyébiránt kapott egy új mobiljátékot. Ha már a MOBA műfajnál tartunk, a Heroes of the Storm legújabb frissítése Kharazim, a Monk mellett hozott egy jó kis Duck Hunt meglepetést is. A Blizzard kártyajátékát a Hearthstone-t sem hanyagolta el. Megvan végre a The Grand Tournament összes lapja és megjelenési dátuma, sőt ha igazak a tervek, akkor akár további 20 éven át élvezhetjük a kártyás mókát, mely elképzelhető, hogy kétjátékos coopot is kap a jövőben.

További dolgok a nagyvilágból

A teljesség totális igénye nélkül volt még pár érdekesség a héten, ami vétek lenne kihagyni ebből a vidám összefoglalóból. Megjelent a Half-Life 2-t és a Hotline: Miamit ötvöző Half-Line Miami. Nem mindennapi végjátékkal zárul a Rocket League MLG nagydöntő. Nem fut Xbox One-on 1080p-ben a Pro Evolution Soccer 2016. Elmebeteg előzetessel tarolt a Madden NFL 16. Elvetemült csavarokkal operál a Trackmania 2 egyik Push Forward pályája. A megjelenéshez launch trailert kapott a Trine 3: Artifacts of Power. Egy elszánt játékos gyógyulás nélkül végigtolta a Fallout: New Vegast. A Twitch közössége végre letudta az első Dark Souls bosst. Lehetséges, hogy a Telltale új platformokra is elhozza a Back to the Future: The Game-et. Lara Croft mobilos kalandja megjelenési dátumot kapott és érkezett a egy lopakodós előzetes a Rise of the Tomb Raiderhez is. A Fallout Shelter már 85 millió bunkernél tart. A korábban Wii U-n hódító ZombiU a cím utolsó betűjének elhagyásával átköltözött más platformokra is, Zombi néven. Csúszik a Rainbow Six: Siege megjelenése. Megvan továbbá, hogy mennyi helyet foglal majd a Forza Motorsport 6, és a Dying Light legújabb, elég komoly DLC-je kapcsán is okosabbak lettünk éppen ma egy livestreamnek köszönhetően.

Két fontos tanáccsal búcsúzom tőletek ezen a vasárnap estén. Egyrészt mindig legyen nálatok otthon gyertya vagy elemlámpa, mert a cicák csúnyán meg tudnak sértődni, ha áramszünet esetén átestek rajtuk a sötétben. Másrészt pedig, ha már megvan a szükséges tartalék fényforrás és eljönne egy újabb két (vagy több) napos sötét középkor, akkor mindenképpen legyen nálatok egy minőségi nyomtatott sajtótermék, és olvasgassátok azt az áram és internet nélküli időkben. Az ehhez vezető út igencsak egyszerű, ti is éppen olyan jól tudjátok már, mint én: "Vegyetek GameStart!"

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)