Hirdetés

Új, ingyenes levelező kliens a Microsofttól

|

Nem az Internet Explorer az egyetlen, amely megújul a Windows Vistában. A Microsoft a tervek szerint egy új, asztali e-mail klienst is beépítene az operációs rendszerbe, amely a Windows Live részét képezi majd, és gyakorlatilag az Oultlook Expresst hivatott leváltani. A termék neve Windows Live Mail Desktop lesz, és már tesztelik. A Vista megjelenését követően egy darabig még tovább támogatják az Outlook Expresst, amelynek egy "feltupírozott" változata alapértelmezésként megtalálható lesz a Vistában Windows Mail néven, de a fejlesztőcsapat másik része egy egészen új kliensen munkálkodik. Az Windows Live Mail Desktop beépített levélszemét-, és adathálasz-szűrőt tartalmaz majd, emellett támogatja a különböző hírcsoportokat és a helyesírás-ellenőrzést is, sőt a Vista keresőjével, és a névjegyzékével is összeházasították. A Microsoft tavaly novemberben fedte fel új termékcsaládját, a Live szolgáltatásokat, amely a különféle, elsősorban windows-os termékek webes funkicóit gyűjti össze és emeli magasabb szintre. Ennek részeként a Windows Live Mail Desktop automatikusan konfigurálja majd magát, és ugyanígy veszi át a Live Messenger partnerlistán szereplő kontaktokat is saját kezelőfelületére. Az egyik újdonság a Photo Mail nevet kapta, amely a digitális kamerával készített képeket automatikusan méretezi, s mialatt azt elküldi e-mailben, a kép teljes felbontású változatát feltölti az MSN-re. Természetesen nem csak a Windowshoz kapott előfizetői fiók használható: a kliens továbbra is támogatja az IMAP és POP e-mail kiszolgáló protokollokat. Az RSS térhódítása is megfigyelhető, a kliens ugyanis teljes értékű RSS olvasóként is funkcionál. A frissítéseket levél formájában is el lehet majd tárolni, majd azokat akár előre beállított szabályok alapján mappákba rendezni, stb. Bár ehhez hasonló megoldás más webes böngészőben már rendekezésre áll. A Microsoft egyelőre nem árulta el, mikor engedné útjára a Windows Live Mail Desktop kliensét. A Windows Vistában alapértelmezésként debütáló Windows Mail nem cserélődik le automatikusan, így feltételezhető, hogy a Live Mail Desktop a későbbiek során ingyenesen letölthetővé válik a Vistát használók számára, amely így kibővíti az előre telepített kliens szolgáltatásait.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)