Hirdetés

Új játékot készít a The Settlers alkotója, és már most jobbnak tűnik, mint a Ubisoft sorozatának legfrissebb része

|

Ha már a Ubisoftnak sikerült elbaltáznia a The Settlers sorozatot, legalább ez vigaszt nyújthat.

Hirdetés

Bár sorra érkeznek tycoon és stratégiai játékok, mindig örömteli egy-egy újabb, különleges alkotást látni. A '90-es és a 2000-es években virágzó műfaj jeles képviselői voltak a The Settlers sorozat részei, ám a New Allies nem élesztette újra méltó módon a franchise-t.

Éppen ezért üdvözlendő, amikor egy-egy lelkes csapat úgy dönt, hogy modern köntösbe burkolva megcélozza azon szűk réteget, melynek tagjai továbbra is izgatottan várják, hogy a lehető legkomplexebb városokat építhessék fel. Nehéz is mostanra újat mutatni és elszakadni a már jól bejáratott működő formuláktól, azonban nagyon úgy néz ki, hogy a The Settlers alkotójának legújabb hamarosan megjelenő játéka mégis megpróbálkozik majd ezzel.

Hirdetés

A Pioneers of Pagonia egy igen sokszínű kalandnak ígérkezik, melyben nem lesz hiány boszorkányokból, szellemekből és vérfarkasokból sem, ráadásul az építésbe akár egy barátunk kíséretében is belevághatunk majd. A játék atyja, Volker Wertich egy beszélgetés során elmondta, hogy a legtöbb esetben megmaradt a műfaj gyökereinél, azonban egy dolgot jelentősen átalakított a játékmenetet illetően. Míg a legtöbb korábbi stratégiai játékban a fő fókusz azon volt, hogy a lehető legboldogabbá tegyük városunk lakóit, addig a Pioneers of Pagoniában ez pont fordítva lesz. Itt a népnek kell boldoggá tennie a játékost, így ha esetleg azzal szembesülünk, hogy nincs elég élelem vagy nyersanyag, akkor nem kell lakosságvesztéssel számolnunk. Wertich szerint ennél sokkal összetetteb az egyenlet, azonban további részleteket egyelőre még nem árult el ezzel kapcsolatban.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Bár a trailer alapján nem túl sok mindent tudtunk meg, a játék grafikailag kifejezetten jól néz ki, illetve az épületek és a munkások animáció is igen alaposnak tűnnek. A beszélgetés keretében még olyan extra információk derültek ki, mint hogy a felfedezés során az egyes területek procedurálisan generált mivoltukból adódóan igen változatosnak ígérkeznek és számos semleges frakciót tömörítenek majd, amiknek a kisegítésével új szövetségesekre tehetünk szert.

Természetesen ellenségekből sem lesz hiány. A felfedezés során nem csak banditákkal, hanem számos egyéb természetfeletti entitással is találkozhatunk, akik szívesen csapolják majd meg nyersanyagraktárainkat. Minden fenyegetés ellen más-más taktika lesz hatékony. Míg a katonák ügyesen küzdenek majd meg a banditákkal, addig a szellemek legyőzéséhez számos varázsló és boszorkány kiképzésre is szükségünk lesz.

Ezek alapján egy igen összetett és izgalmas stratégiai játéknak tűnik a Pioneers of Pagonia, ami számos érdekességet és felfedezésre váró területet tartogat majd. A kaland a jelenlegi tervek szerint 2023 végén kerül majd a korai hozzáférés fázisába, így leghamarabb ekkor vághatunk bele a saját városunk felépítésébe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)