Hirdetés

Új konzolokat és több szabadságot akar a Paradox

|

A hardcore stratégiai játékok fáklyahordozója következő generációs konzolokra fejlesztene, miközben kiosztja az egész szakmát. Még a Valve is megkapja a magáét.

Hirdetés



Érdekes figura a Paradox Interactive ügyvezetője. Elég csak arra az esetre visszagondolni, amikor megígérte, hogy leborotválja a haját, ha anyagilag is sikeres lesz Victoria II című játékuk. Nos Fredrik Wester szinte napra pontosan egy éve azt találta nyilatkozni, hogy már csak egy utolsó generáció várható a hagyományos értelemben vett játékkonzolokból. Könnyen meglehet, hogy a történelem őt igazolja majd, ám addig sem szeretne kimaradni a jóból, ezért a minap kifejezte vágyát, hogy a Sony és a Microsoft új masináira fejleszthessen. Meggyőződése, hogy a tartalmon múlik a gépek sikere, és ő kész lenne az ahhoz szükséges tartalmat biztosítani. Feltéve persze, hogy a konzolok megfelelnek az igényeinek.



Mindazonáltal nem hagyhatta ki, hogy ismételten szót ne emeljen a platformok nyitottsága mellett, amelyekre egyre nehezebb indie fejlesztőként bejutni. És nem csak a PS3-ra, vagy az Xbox 360-ra gondolt. Kritizálta a kezdetben sokkal nyitottabb, ma már teljesen zárt iOS-t, és bizony közvetett módon a Windowst is, mégpedig a Steam új Greenlight programja miatt. Amit tehát előzetesen nem vélnek sikerre teremtett portékának, az meg sem jelenhet a Steam katalógusában az indie címek közül.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy mi valósul meg Wester vágyaiból, de 2013 folyamán továbbra is szállítani fogja a cége a keményvonalas stratégáknak szánt játékokat és az olyan gyöngyszemeket, mint például a fenti videón látható The Showdown Effect.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)