Hirdetés

Új módszerrel vadásznak csalók a Steam felhasználók fiókjaira

|

Ha valaki meghív egy bajnokságba úgy, hogy nem számítottál rá, ne fogadd el.

Hirdetés

Az adatlopások, fiókfeltörések jelentős részében azért járnak sikerrel a csalók, mert a felhasználók nem elég óvatosak vagy túl kíváncsiak, hiszékenyek. A most felbukkant steames csalás is akkor működik, ha a célpontok végigcsinálnak egy többlépcsős folyamatot.

Elsősorban profi játékosokat és e-sportolókat céloznak a módszerrel, aminek célja a belépési adatok és a kétlépcsős azonosítási kód megszerzése. A kiszemelt felhasználók üzenetet kapnak, amiben bajnokságra invitálják őket, az oldal pedig, ahol elvileg regisztrálhatnának, Steam fiókadatokat kér.

Hirdetés

Természetesen a felhasználónév, a jelszó, illetve a 2FA kód megadása után a csalók azonnal akcióba léphetnek, megváltoztathatják az adatokat, eladhatják az értékes skineket, megszerezhetik a bankkártya számait, illetve további támadásokat intézhetnek a pórul járt felhasználó barátait célozva, akik feltehetően könnyebben harapnak, ha ismerőstől kapnak üzenetet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mint az az alábbi, a Group-IB által lőtt képen látható, a megnyitott oldal egyébként különösen trükkös, ugyanis egy mozgatható böngészőablak jelenik meg rajta, ami teljesen hitelesnek tűnik, linkkel és bejelentkezési oldallal együtt.

Az ilyen jellegű támadások ellen tényleg csak úgy lehet védekezni, ha kellően óvatosak vagyunk, nem engedünk a csábításnak, nem kattintunk mindenféle linkekre, és nem adjuk meg adatainkat mindenkinek, aki szépen kéri.

Címkék: #steam
Platformok: PC
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)