Hirdetés

Új technológia a mozis kalózok ellen

|

A Georgia Technológiai Intézet kifejlesztett egy eszközt, amely megoldást jelenthet a mozis kalózok ellen. A prototípus képes felismerni egy digitális kamera helyzetét, majd elvakítani azt fehér fénnyel, így a felvétel teljesen használhatatlan lesz. A technológia a nem megengedett helyeken történő fotózást is meggátolhatja, viszont hagyományos filmre rögzítésnél, és úgynevezett SLR kamerák esetében nem használható. A fejlesztők együttműködnek a filmipar képviselőivel is. Jelenleg Ázsiában okoz legnagyobb gondot a filmes kalózkodás. Az Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) tanulmánya szerint csak 2005-ben 2,5 milliárd dollárost kárt okozott Kínában a kalózkodás az amerikai filmgyártóknak. Tovább >>

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)