Hirdetés

Újabb korlátozás nehezíti a régiós trükközést a Steamen

|

Egy nagyon-nagyon kicsit nehezebb lesz olcsóbban vásárolni Steamen.

Hirdetés

A Steam régiónként eltérő árazása elméletben egy igazságosabb rendszert tesz lehetővé, ahol a kiadók a helyi jövedelmi viszonyokhoz alakíthatják az áraikat, olykor komoly engedményeket téve a szegényebb országok lakóinak.

Ezt azonban sokan kihasználják arra, hogy területet váltva olcsóbban húzzák be a vágyott játékokat. A Valve platformja korábban háborút hirdetett a trükk ellen, ezért már tavaly bevezették, hogy egy adott országban csak az ott kiállított bankkártyával vásárolhatunk, borsot törve ezzel a VPN-t használók orra alá.

Hirdetés

Most pedig itt az újabb intézkedés: elsőként a Steam Database hívta fel rá a figyelmet, hogy a Steam korlátozni kezdte a régióváltást, így ezentúl 3 havonta csak egyszer módosíthatunk a fiókunkban megadott országon.

A lépést persze valószínűleg csak a legelszántabb trükközők szenvedik meg, az átlagos felhasználóknál legalábbis nehéz elképzelni, hogy ennél gyakrabban szórakozzanak a területváltással.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)