Hirdetés

Újabb lövészárkot ástak a nagy The Sinking City háborúban

|

Jó ideje zajlik már az adok-kapok a Nacon és a Frogwares között, most újabb fejezethez értünk.

Hirdetés

A játékipar egyik legfurcsább ügye az, ami jelenleg a The Sinking City körül zajlik, noha nem éppen tegnap kezdődött a történet. Csirke korábban remekül összefoglalta nektek, hogy mit érdemes tudni az előzményekről, a lényeg röviden az, hogy pereskedésig fajult a dolog a játékot fejlesztő Frogwares és az azt kiadó Nacon (korábban Bigben Interactive) között, amely egészen odáig fajult, hogy a Steamre felkerült a The Sinking City új verziója, amely kapcsán arra kért mindenkit a fejlesztőcsapat, hogy ne vegyék meg. Ez egy feltört kalózváltozat volt, amelyért börtön- és pénzbüntetés is járhat, a Valev pedig nem is hagyta sokáig fent ezt a kópiát, egy DMCA szerzői jogi figyelmeztetésre reagálva törölte a kínálatból

Hirdetés

Így érkeztünk el a legújabb fejezetig, amelyben a Nacon közleményben reagált a helyzetre, a "legjobb védekezés a támadás" elvet követve a Frogwarest tette felelőssé az eltávolításért. Ebben a kiadó kijelenti, hogy a stúdió vádjai nem igazak és a szerződés szerint őket illeti a The Sinking City kizárólagos forgalmazói joga a Steamen. Ezért amikor a csapat arra ösztönözte a közösséget Twitteren, hogy ne vásárolják meg a  játékot, azzal ismét szabotálták a befektetéseiket.

A Nacon nyilatkozatában továbbá azt állítja, hogy a fejlesztők minden költségét megtérítette, állítólag 8,9 millió eurót fizetett nekik, beleértve a jogdíjakat, a fejlesztés finanszírozását és a Steam verzióval kapcsolatos kifizetést is (a leírtak alapján a marketingköltségek figyelembevételével több mint 10 millió eurót áldozott a The Sinking Cityre). A Nacon szerint ezért a Frogwaresnek a rosszhiszeműségen kívül nincs oka arra, hogy ne bocsássa rendelkezésükre a Valve boltjában a játékot. A társaság rámutatott a párizsi fellebbviteli bíróság döntésére is, miszerint a Frogwares szerződésfelmondása jogellenes volt, és meg van róla győződve, hogy minden eddigi bírósági döntés nekik kedvezett (ez persze nem így volt). 

Minden fejleménnyel egyre követhetetlenebbé és szomorúbbá válik az ügy, így bízunk benne, hogy minél előbb igazságos ítélet születik a francia bíróságon. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)