Hirdetés

Újabb problémák a THQ háza táján

|

Az amerikai csődhivatal bírája, Mary F. Walrath megtagadta a kérelmet, ami szerint a Clearlake Capital Group kezébe kerülhettek volna a THQ tulajdonai, sőt, döntése alapján az érdeklődők, akár egyesével is megkaparinthatják a darabokra hulló kiadó értékeit.

Hirdetés

Még decemberben kezdődött a drámába illő történet, amikor is a THQ csődöt jelentett és egy gyors tranzakcióval, minden tulajdonát a Clearlake Capital Group-ra akarta bízni, annak érdekében, hogy egyben tartsák a cég hagyatékát. Jelentések szerint a Clearlake rendkívül alacsony összegért és túlságosan is gyorsan juthatott volna hozzá a kiadó brandjeihez és a négy fejlesztő céghez, amik a THQ birtokában voltak. Ezen kívül az már csak hab a tortán, hogy az utóbbi hetekben, számos befektető cég nyújtott be panaszt a THQ ellen, miszerint kisebb-nagyobb összegekkel tartoznak nekik, s ez a csődeljárási terv nem arra szolgál, hogy minél több adósságot tudjanak törleszteni, hanem csak arra, hogy a vezetőségnek és az alkalmazottaknak ne legyen baja. Azt sem nézték jó szemmel, hogy az egész üzlet 30 nap leforgása alatt ment volna vége, melyet, kevésnek ítélték meg. Ezen események hatására az amerikai csődhivatalnak az  üggyel foglalkozó bírója, megtagadta a THQ csődeljárási tervét.

Ha azt hinnénk, hogy a THQ helyzete már nem lehet rosszabb, akkor nagyot tévedünk. Nem elég, hogy ezáltal a fejlesztőstúdiók sorsa is bizonytalanná vált, de Mary F. bírónő döntése alapján, amibe mellesleg minden fél beleegyezett, január 22-én tartanak majd egy aukciót, ahol külön-külön licitálni lehet majd a cég minden egyes szellemi, vagy fizikai formát öltött tulajdonára.

 

Ez a hír persze nagyon is kedvező lehet azon stúdióknak akik érdeklődnek a becsődölt kiadó egy-egy neve iránt. A hírek szerint, többek között a Ubisoft, a Warner Bros, illetve az EA is szeretne megkaparintani magának bizonyos franchise-okat. Ha sikeres lesz a 22-ei árverés akkor olyan nevek kerülhetnek majd ezen cégek birtokába, mint például a Metro: Last Light, a Company of Heroes 2,  Warhammer 40,000 Dark Millenium, a Saints Row 4 vagy éppen a Darksiders széria.

Úgy tűnik, hogy a cég talpra állásáról szóló nyilatkozatok, csupán dédelgetett vágyálmok maradnak. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)