Hirdetés

Újabb steames horrorjátékra pörögtek rá a játékosok

|

Kihívójára akadt a Lethal Company, ami a közelmúltban tarolta le a Steamet.

Hirdetés

Tavaly novemberben robbant be szinte a semmiből a Lethal Company című horrorjáték a Valve platformján, a kooperatív móka pedig lekörözte az Akor,t a Rustot és a Dead by Daylightot is. A Lethal Company továbbra is nagyon pörög, de tudjátok, hogy milyen a Steam közössége, mindig felkapnak valami újat, amely átmenetileg elképesztő számokat produkál, aztán vagy fennmarad, vagy nem.

Most egy másik, még csak korai hozzáféréssel elérhető horrorra, az Escape the Backroomsra csúsztak rá a játékosok, köszönhetően annak is, hogy leárazták. 

A Fancy Games 1-4 játékost kiszolgáló, parás játéka arra a creepypasta lore-ra épít, amelyből két éve Kane Pixels olyan found footage-stílusú horrorvideót készített, amely már 55 millió megtekintésnél jár és egész estés film készül belőle. Az Escape the Backroomsban szobákat fedezünk fel, hogy elmenekülhessünk, de vérfagyasztó entitások és más veszélyek várhatnak bármelyik sarkon. Ha egyedül futunk neki, az ismeretlentől való félelem dominál, de ha csapatban, akkor bejön az is a képbe, hogy mindenkinek élve kell megtalálnia a kijáratot a sikerhez, senki sem maradhat hátra.

Hirdetés

Az Early Access-címként már 2022 augusztusában elrajtolt Escape the Backrooms több mint 20 változatos pályával, realisztikus grafikával, minimális felhasználói felülettel, nyugtalanító atmoszférával, egyedi ellenfelekkel és a csapattársakkal való kommunikációval (ha nincsenek a közelben nem hallanak, az entitások viszont bármikor) igyekszik szórakoztatni a horrorrajongókat, és úgy tűnik, hogy sikerült is felkapni, köszönhetően annak, hogy most 20 százalékkal olcsóbb lett.

A Steam Charts statisztikái szerint az Escape the Backrooms játékosainak száma 416%-kal nőtt az elmúlt 24 órában (megjegyzés: a pár órával korábbi forrás még 306%-ról írt, szóval durva a növekedés), jelenleg is több mint 9200 játékos próbálja túlélni a hátborzongató szobákat. Az összesített értékelés is nagyon pozitív a Steamen, a vélemények 90%-a ajánlja a játékot. 

Ti próbáltátok már?

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)