Hirdetés

Universe at War: Earth Assault előzetes

|

A Petroglyph a remekül sikerült Star Wars: Empire at War és kiegészítője után ezúttal egy olyan stratégiai játékot szeretne létrehozni, ahol sokkal jobban szabadjára engedheti a fantáziáját.

Hirdetés

A játékipar történéseit nyitott szemmel figyelők minden bizonnyal nagyon is jól tudják, hogy miért lett rövid idő alatt meghatározó fejlesztőcsapat a Petroglyph. A nagyrészt egykori westwoodos arcokból verbuválódott team tagjai az elmúlt években (évtizedekben) szinte hihetetlen tapasztalatot szereztek a stratégiai programok területén (néhány cím, csak a miheztartás végett: Command & Conquer, Age of Civilization sorozat). Új formációjukban tudásuk minden előnyét kihasználták, aminek az eredménye nemcsak a kritikailag, de az eladásokban is nagy sikert hozó Star Wars: Empire at War, majd egy kiegészítő lett. A mindenki által jól ismert Csillagok háborúja-univerzum azonban tele van szigorú megkötésekkel és szabályokkal, így egyáltalán nem meglepő, hogy a srácok új alkotásukhoz egy teljesen egyedi világot akarnak létrehozni.

 

Rózsás jövő

 

Az alapszituáció szerint 2012-ben járunk, amikor az emberiség békésen tengeti háborúkkal, bűnnel teli mindennapjait, nem is sejtve, hogy már régóta figyelik onnan fentről. Egy napon azonban testet ölt az eddig csak lázálmokban létező fenyegetés, és a Hierarchynak nevezett idegen faj tiszteletét teszi a bolygón egy rövid eszmecsere erejéig. A fegyverropogással tarkított beszélgetés végén az emberiség pedig kénytelen tudomásul venni, hogy saját erejével és tudásával még csak megsebezni sem képes az idegeneket. Az egyelőre még befejezetlen, kissé átlagosnak ható történet, valamint a sablonos cím azonban ne tévesszen meg senkit, itt ugyanis valami igazán nagy dobás van készülőben...

Empire után Universe

 

Ahogy az várható volt, a Universe at War játékmechanizmusa nagyjából hasonló lesz az Empire at Warban megismerthez. A kampány és az egyjátékos mód gerincét a nagytérképes, globális menedzsment adja, ahol az igazán komoly döntéseket kell meghoznunk. A különféle területekért vívott harcokat persze már a jól ismert RTS-módban kell lejátszanunk, és itt lép képbe a játék egyik legkomolyabb újítása, a „Tactical Dynamics". Az ötlet nem teljesen ismeretlen, láthattunk korábban már hasonlót, ilyen mértékben azonban talán még soha: a csaták során valós idÅ‘ben is lehetÅ‘ség nyílik az egységek azonnali átképzésére, a fegyverek lecserélésére vagy akár a fejlÅ‘dési fa kozmetikázására. Gondoljunk csak bele, hogy az igazán ügyes stratégák ezzel mekkora elÅ‘nyhöz jutnak, hiszen gyakorlatilag bármilyen szituációhoz alkalmazkodhatnak néhány kattintással. A helyzet persze multiban válik majd még érdekesebbé, hiszen sohasem tudhatjuk, hogy ellenfelünk mikor alakítja át teljesen a seregét egy szempillantás alatt.

 

Eltűnt dicsőség

 

Meglehetősen furán hangzik, hogy a Földért vívott csatába az emberiségnek gyakorlatilag semmilyen beleszólása nem lesz, csak a kampány első részében irányíthatjuk majd őket egy kicsit. A három játszható faj közül a Hierarchy lesz a nyers erő képviselője, ők nem vesződnek álcázással, mesterlövészekkel, inkább porig bombázzák a kérdéses területet. A másik ismert frakció a Novus: ők teljesen számítógép- és energiafüggők - hogy ez miként nyilvánul meg a játékban, arról maximum találgatni lehet (a harmadik oldalról egyelőre csak annyit árultak el a fejlesztők, hogy nem a zergek lesznek J). Természetesen mindenkinek megvannak a saját, egyedi egységei és hősei, az eddigi információk alapján biztosra vehetjük, hogy meglepetésekben nem lesz hiány. Ha a fentiekhez még hozzávesszük a feltuningolt Empire at War grafikus motort és a teljes mértékben pusztítható környezetet, akkor nem túlzás azt állítani, hogy a Universe at War: Earth Assault az év egyik legnagyobb durranása lehet.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)